Πολιτικη & Οικονομια

Τέμπη | Κωνσταντοπούλου: Σας πείραξε η εσχάτη προδοσία και όχι ο θάνατος 57 ανθρώπων

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η ομιλία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής για τα Τέμπη

Σε οξείς τόνους κινήθηκε η ομιλία της προέδρου του κόμματος Πλεύση Ελευθερία, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προτάσεων για την διενέργεια Προκαταρκτικής Επιτροπής αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Μεγάλος μάγκας ο πρωθυπουργός που ήρθε εδώ να κάνει τον νταή σε έναν καταδικασμένο πρώην υπουργό της Αντιπολίτευσης (σ.σ. εννοεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά) και που έκανε λογοπαίγνια για την τραγωδία των Τεμπών. Τσάμπα μάγκας και ο (σ.σ. υπουργός Δικαιοσύνης) Φλωρίδης που είπε ότι όσοι μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Και πρόσθεσε: «Πόσες φορές ακόμα θα σας ζητήσουν να μπαζώσετε την αλήθεια, το κάνατε τόσες φορές. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα αλλά και οι απαντήσεις αποστομωτικές. Όταν εμείς ερωτηθούμε «εσύ τι έκανες για αυτό», εμείς ξέρουμε ότι κάναμε το καθήκον μας κι αυτό θα υπηρετούμε. Φέραμε στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές για πρώτη φορά προς ψήφιση τη μήνυση των συγγενών των θυμάτων. Φέραμε αδιαμεσολάβητα αυτό που ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων, κι αυτό εσείς το αποκαλείτε χυδαιότητα και κατήφορο. Γιατί θέλετε να μπαζώνετε κάθε τι που δεν ελέγχετε; Είναι αυτό Δημοκρατία; Είναι αληθινή η διακήρυξή σας για τον φυσικό δικαστή;».

Σημείωσε δε πως «εμείς δεν θα σταματήσουμε εάν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα Τέμπη», ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Εσείς θα ψηφίσετε να γίνει διερεύνηση του εγκλήματος;».

Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό ανέφερε πως «σας πείραξε η εσχάτη προδοσία και όχι ο θάνατος 57 ανθρώπων. Τα αδικήματα δεν πρέπει να μείνουν αδιερεύνητα, η πρόταση των συγγενών ενοχλεί γιατί δεν είναι εξισορροπιστική ούτε αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Και στο Μάτι έγιναν τα ίδια».

«Τσιμουδιά για την απειλή στη Μαρία Καρυστιανού» σημείωσε αμέσως μετά. Και κατέληξε: «Ό,τι και να γίνει στην ψηφοφορία έχετε χάσει την ευκαιρία να αφήσετε το στίγμα σας στην ιστορία. Ό,τι και να γίνει, η Δικαιοσύνη θα λάμψει, για αυτόν τον λαό που δικαιούται να ζήσει σε μια κοινωνία δημοκρατική που τα παιδιά δεν θα φοβούνται να μπουν στα τρένα. Εμείς αυτή τη χώρα θα χτίσουμε και θα είναι μέρα μεσημέρι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το σκάνδαλο και ο σκανδαλώδης κυβερνητικός χειρισμός του
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το σκάνδαλο και ο σκανδαλώδης κυβερνητικός χειρισμός του

Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κυβερνούν τη χώρα μια εξαετία και, πέρα από κάποιες επί μέρους αλλαγές, δεν επέφεραν καμιά ριζική αλλαγή στα όσα συνθέτουν το εγχώριο κοινωνικό και οικονομικό παράδειγμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY