- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο «Σπίτι της μικροεπιχειρηματικότητας» - Τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι
Ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο «Σπίτι της μικροεπιχειρηματικότητας» - Στέκεται στο πλευρό της Αγοράς
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, κύριος Γιάνης Βαρουφάκης, επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Βαρουφάκη, τέθηκαν επί τάπητος, τα δομικά ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων:
- Η αθέμιτη μεταχείριση που υφίστανται, σε σχέση με τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες απολαμβάνουν φορολογικά, λειτουργικά και θεσμικά προνόμια με τις ευλογίες της πολιτείας.
- Η ραγδαία αύξηση των λειτουργικών εξόδων τα τελευταία χρόνια με την ενέργεια, τα μισθώματα, τις εισφορές και τις τραπεζικές χρεώσεις, να καθιστούν ασφυχτικό το κόστος επιβίωσης των επιχειρήσεων.
- Η σταδιακή μεταφορά τζίρου από τα φυσικά καταστήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις πολυεθνικές, στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα διεθνή e-shop, ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωση των προσφορών με Υπουργική απόφαση το 2021, επιβαρύνουν την Ελληνική αγορά με αδιαφάνεια, φοροαποφυγή και απώλεια θέσεων εργασίας στο μέλλον.
- Η έλλειψη πρόσβασης σε ρευστότητα και τραπεζική χρηματοδότηση, με μοναδική διέξοδο κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις του ΦΠΑ, οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημα.
- Η συστηματική απορρύθμιση της αγοράς μέσω αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων παικτών (παραδείγματος χάρη, ανοιχτά καταστήματα 45 Κυριακές το χρόνο, ανεξέλεγκτες προσφορές και φορολογική ασυλία σε εισαγόμενες πλατφόρμες).
- Οι ανυπόφορες αυξήσεις στα επαγγελματικά μισθώματα οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ανανέωση των συμβολαίων, οδηγώντας χιλιάδες επιχειρηματίες σε έξοδο ή ζωντανό λουκέτο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει προστασία επαγγελματικής στέγης με ελάχιστο χρόνο μίσθωσης τα 9 έτη. Σε όσα μισθωτήρια λήγουν την προσεχή τριετία, να δοθεί υποχρεωτική παράταση με 3% προσαύξηση κατά έτος, όπως μέχρι τώρα η Πολιτεία ορίζει.
- Η ανάγκη για νέα ρύθμιση χρεών, με πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων και ουσιαστική ρύθμιση όλων των οφειλών σε έως 150 δόσεις, ώστε να δοθεί λύση για επιβίωση ή για έντιμη έξοδο από την αγορά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως το ΜέΡΑ25 βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις φωνές των επαγγελματιών και των εμπόρων στο Δημόσιο Διάλογο, προτείνοντας ριζικές λύσεις για έναν δίκαιο και βιώσιμο εμπορικό χάρτη στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η ώρα του κόμματος να κάνει ένα βήμα μπροστά
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.