- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βολές Δένδια: Κανονισμός της «Κερκόπορτας» ο κανονισμός SAFE
Πυρά κατά ΕΕ και Τουρκίας
Η δήλωση του Νίκου Δένδια για τον κανονισμό SAFE με πυρά κατά ΕΕ και Τουρκίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απευθύνει «βολές» κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκία για τον κανονισμό SAFE, τον οποίο χαρακτηρίζει κανονισμό της «Κερκόπορτας».
«Για να υπάρξει η Ευρώπη οφείλει να εδράζεται σε κοινές αρχές και κοινή αντίληψη απειλής για το πρότυπο της ζωής αλλιώς αυτοϋπονομεύεται», αναφέρει αρχικά σε δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας και συνεχίζει:
«Και τι νόημα έχει ο εσωτερικός ευρωπαϊκός διάλογος σήμερα για τους κινδύνους που η μουσουλμανική αδελφότητα δημιουργεί στην Ευρώπη όταν η ίδια Ευρώπη επιδοτεί όσους με το αξιακό πλαίσιο της μουσουλμανικής αδελφότητας και απειλούν και κατέχουν ευρωπαϊκό χώρο. Θα πρότεινα να ονομαστεί κανονισμός της κερκόπορτας ο κανονισμός SAFE, εφόσον επιχειρηθεί από ορισμένους εταίρους να εφαρμοστεί με τεχνάσματα ώστε να μην απαιτείται ομοφωνία των μελών της ΕΕ για τη συμφωνία με τρίτες χώρες.
Και μάλιστα αν αυτό συμβεί χωρίς να ακυρώσει η τουρκική βουλή το casus belli εναντίον της Ελλάδας παρά την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού και κατά παράβαση των νομικά ορθών αιτιάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Η Άγκυρα ζητά ευνοϊκότερους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE
Η Τουρκία ζητά βελτίωση των όρων συμμετοχής τουρκικών εταιρειών στο πρόγραμμα «Δράση για την Ασφάλεια στην Ευρώπη (SAFE)», σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία του Euronews που επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι πηγές φέρεται να δήλωσαν στο Euronews Turkish ότι η Τουρκία παρακολουθεί προσεκτικά τη διαδικασία σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα, ενώ ανέφεραν ότι η 'Αγκυρα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ενώπιον των μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και έχει μεταφέρει τα αιτήματά της για τη βελτίωση των όρων συμμετοχής σε κοινά έργα προμηθειών στο πλαίσιο του SAFE. Τόνιζαν επίσης ότι η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας για την ΕΕ
Οι εν λόγω τουρκικές διπλωματικές πηγές δεν διευκρίνισαν ποιοι όροι πρέπει να βελτιωθούν, σημειώνει το Euronews Turkish, που μεταφέρει την απάντησή τους σε σχετική ερώτηση: «Μετά τη δημόσια ανακοίνωση του εν λόγω μηχανισμού, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες ενώπιον των μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και μεταφέρθηκε το αίτημά μας να γίνουν ευνοϊκότεροι οι όροι συμμετοχής των συμμάχων του ΝΑΤΟ που δεν είναι μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, σε κοινά έργα προμηθειών στο πλαίσιο του SAFE».
Κάνοντας λόγο για υψηλό επίπεδο των τουρκικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας, οι ίδιες πηγές δηλώνουν: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη μέγιστη δυνατή ένταξη στο μηχανισμό SAFE των τουρκικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίες διακρίνονται για τα αξιόπιστα αμυντικά τους προϊόντα στο πεδίο της μάχης». Υποστηρίζουν επίσης ότι η συμμετοχή της Τουρκίας είναι σημαντική όσον αφορά τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη διατήρηση του χαμηλού κόστους, τις αποτελεσματικές διαδικασίες παραγωγής και τη μείωση των χρόνων παράδοσης στους τελικούς χρήστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ
Μήνυμα στήριξης από τον πρωθυπουργό για τη νίκη Μάγιαρ και την αλλαγή πολιτικού σκηνικού
Τι ισχύει με τις αιτήσεις που έγιναν Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Η ανακοίνωση ΕΦΚΑ με τις τελικές ημερομηνίες
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν με πιστούς
«Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ' άκρη σ' άκρη», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
Το αναστάσιμο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο υπουργός Άμυνας αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τα στελέχη ευχαριστώντας τα για την υπηρεσία τους
Το πασχαλινό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Το Πάσχα των Ελλήνων αποτελεί ένα διαχρονικό βίωμα αισιοδοξίας και ελπίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η έκθεση για το 2025 «δείχνει» περαιτέρω βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας υπό προϋποθέσεις
Στο επίκεντρο η ανανέωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας για Άμυνα και Ασφάλεια
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.