- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επιστολή Χέγκσεθ σε Νίκο Δένδια: Στενή η αμυντική σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας
Τι αναφέρει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35
Επιστολή του Πιτ Χέγκσεθ προς τον Νίκο Δένδια: Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένο στη συνεργασία με την Ελλάδα - Τι είπε για τα F-35
Η Ελλάδα, ως ένα εκ των παλαιότερων μελών του ΝΑΤΟ, μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για τους άλλους εταίρους, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας τον ηγετικό της ρόλο σε περιφερειακές πρωτοβουλίες για την Ασφάλεια, αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ.
Ο κ. Χέγκσεθ, στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί τον Έλληνα ομόλογό του για τη συγχαρητήρια επιστολή για την τοποθέτησή του, καθώς και για τη συνεχή υποστήριξη του Νίκου Δένδια στη διμερή συνεργασία.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας αναφέρει ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνδέονται με στενή αμυντική σχέση τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και μέσω του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), εδώ και πολλές δεκαετίες.
Προσθέτει ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σταθερή δέσμευση της Ελλάδας στην υποστήριξη των συμμαχικών προτεραιοτήτων, όπως αποδεικνύεται από τη συνεισφορά της σε αποστολές του ΝΑΤΟ, τις συνεπείς αμυντικές της δαπάνες πλέον του 2% του ΑΕΠ και την υποστήριξη στη στάθμευση, πρόσβαση και εναέρια διέλευση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ -ιδίως δε για τη φιλοξενία στη ναυτική βάση της Σούδας- οι οποίες υποστηρίζουν κρίσιμες επιχειρήσεις σε πολλαπλά θέατρα επιχειρήσεων.
Ο κ. Χέγκσεθ υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένο στη συνεργασία με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος πιστεύει πως αυτή θα εμβαθυνθεί περαιτέρω στο μέλλον, ιδίως καθώς προχωρά η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35.
Όσον αφορά το μέλλον, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη οι Ευρωπαίοι εταίροι να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη στην ευρωπαϊκή άμυνα.
Όπως συμπληρώνει, προς αυτήν την κατεύθυνση προσβλέπει με τους συνεργάτες του στη συνεργασία με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, ώστε να εντοπισθούν νέοι τομείς όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεισφέρει.
Ο κ. Χέγκσεθ ευχαριστεί ακόμη τον κ. Δένδια για το μήνυμά του με αφορμή το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο Ιανουάριο στο Εθνικό Αεροδρόμιο «Ronald Reagan» της Ουάσιγκτον, με τρεις στρατιωτικούς μεταξύ των θυμάτων, για το οποίο, αναφέρει, ότι οι ΗΠΑ άντλησαν παρηγοριά από την υποστήριξη των πλέον στενών φίλων και εταίρων τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.