- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση Μενδώνη για το drone show πάνω από την Ακρόπολη: Από το Ζάππειο η άδεια
«Πολύ άσχημη αισθητικά» η διαφήμιση - Η υπουργός ξεκαθάρισε πως η διαδικασία ήταν παράνομη
Λίνα Μενδώνη: Χωρίς έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού έγινε το drone show στο Ζάππειο - Τι δηλώνει για τις αντιδράσεις και τα αισθητικά και νομικά ζητήματα
Αντιδράσεις προκάλεσε η διαφήμιση γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών, με drone show που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζαππείου και συνοδεύτηκε από φωτογραφίες που έδιναν την εντύπωση ότι τα drones πετούσαν πάνω από την Ακρόπολη.
Η εικόνα, στην οποία εμφανίζεται ένα αθλητικό παπούτσι να “πατάει” τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ξεσήκωσε πολιτικές και πολιτιστικές αντιδράσεις, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού αντέδρασε με κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.
Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, χαρακτήρισε τη διαφήμιση «πολύ άσχημη αισθητικά» και ξεκαθάρισε πως η διαδικασία ήταν παράνομη.
Όπως εξήγησε, αν και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η διοίκηση του Ζαππείου χορήγησαν άδειες για την εκδήλωση, δεν ζητήθηκε ποτέ έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως απαιτείται από τον αρχαιολογικό νόμο για δράσεις σε ή πλησίον μνημείων.
@theculturemuse Stumbled on this in #athens tonight #drone #droneshow #adidas #greece #ellas #ellinikotiktok #foryoupage❤️❤️ #fyp
♬ Light in the Dark - Violin Sky
«Το Ζάππειο είναι νεότερο μνημείο και η διοίκησή του όφειλε να ζητήσει έγκριση από το υπουργείο», υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι όταν πρόκειται για εμπορική εκμετάλλευση μνημείων –όπως συνέβη εδώ– απαιτείται αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης με εξέταση σεναρίων και φωτορεαλιστικών προσομοιώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το ΚΑΣ.
Η Λίνα Μενδώνη υπερασπίστηκε τις υπηρεσίες του υπουργείου απέναντι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, καλώντας τα κόμματα να ερευνούν πριν εξαπολύουν κατηγορίες.
«Το υπουργείο δεν είχε καμία εμπλοκή στην αδειοδότηση», δήλωσε, σημειώνοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις –όπως με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο– έχουν απορριφθεί αιτήματα λόγω ασυμβατότητας του περιεχομένου με τον συμβολισμό της Ακρόπολης.
Τέλος, η υπουργός ανέφερε ότι το Ηρώδειο θα κλείσει για τρία χρόνια, ξεκινώντας από το τέλος του καλοκαιριού του 2025, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.