- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δημοσκόπηση: Στο 31,9% η ΝΔ και δεύτερη η Πλεύση με 18,9%
Ενδιαφέροντα ευρήματα στην ερώτηση για διαφορετικές ηγεσίες στα κόμματα
Δημοσκόπηση: Στο 31,9% η ΝΔ και δεύτερη η Πλεύση με 18,9%
Η δημοσκόπηση της Real Polls για λογαριασμό του Protagon φέρνει το κυβερνών κόμμα να αγγίζει ποσοστό της τάξης του 32% (31,9%) ενώ στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας βρισκόταν στο 29,7%, και στην αμέσως προηγούμενη στο 27%.
Σε μια ακόμα δημοσκόπηση η Πλεύση Ελευθερίας είναι στη δεύτερη θέση, κοντά στο 19% (18,9%), απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της λεγόμενης «αντισυστημικής ψήφου», ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση, στο 12,9%, με ανεβασμένα ωστόσο τα ποσοστά του (είχε 10,5% τον Απρίλιο). Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει στο 5% στην εκτίμηση αποτελέσματος.
Στην έρευνα της Real Polls η εκτίμηση είναι για εξακομματική Βουλή -καθώς ούτε η Νίκη ούτε η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου καταφέρνουν να ξεπεράσουν το όριο του 3%-, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη διεκδίκηση της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία.
Πρόβλεψη αποτελέσματος
Ειδικότερα, στην πρόβλεψη αποτελέσματος η Βουλή θα είναι εξακομματική.
Η Νέα Δημοκρατία μετράται στο 31,9%. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 18,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, η Ελληνική Λύση με 7,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.
Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι στο 27,7%, η Πλεύση στο 14,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με 9,2%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 6,4%, η Ελληνική Λύση με 5,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 3,7%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 14,8%.
Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν τα κόμματα είχαν άλλες ηγεσίες
Αίσθηση προκαλεί η απάντηση στο υποθετικό ερώτημα πρόθεσης ψήφου αν τα κόμματα είχαν άλλη ηγεσία, όπου αποτυπώνεται η σημασία ηγετικών προσωπικοτήτων. Εκεί η ΝΔ παραμένει μεν πρώτη, αλλά χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πέφτει στο 24%. Στον αντίποδα, ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ανέβαινε στο 17,1%. Η Πλεύση Ελευθερίας χωρίς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα έμπαινε καν στη Βουλή και θα καταποντιζόταν στο 2,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Φάμελλο θα ανέβαινε στην τρίτη θέση με 8,4%. Ένα 17,5% δηλώνει αναποφάσιστο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στο myΘέρμανση
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.