- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυρανάκης για συμφωνία στη Ρώμη: Στόχος είναι να παραλάβουμε αυτά τα νέα τρένα μέχρι το 2027
Για τη συμφωνία Μητσοτάκη-Μελόνι που αφορά στις νέες επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηροδρόμους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Για τη συμφωνία Μητσοτάκη-Μελόνι που αφορά στις νέες επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηροδρόμους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Για τη συμφωνία Μητσοτάκη - Μελόνι που αφορά στις νέες επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηροδρόμους από τους Ιταλούς, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Νέα σελίδα στην συνεργασία της Αθήνας με την Ρώμη άνοιξαν οι διευρυμένες συνομιλίες του Πρωθυπουργού με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι και η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας.
Σημείο αναφοράς αποτελεί το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του ιταλικού κρατικού ομίλου των σιδηροδρόμων, στον οποίο ανήκει η Hellenic Train, για την αναβάθμιση των επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα.
Επίσης, ο ιταλικός όμιλος Ferrovie dello Stato έχει υποχρέωση να επενδύσει σε ενα υπερσύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης και δεσμεύεται να υλοποιήσει αυτά που προβλεπόταν στο νομοσχέδιο για τα συστήματα ασφαλείας. Η ελληνικη δέσμευση είναι να προχωρήσουν οι επενδύσεις στο δίκτυο.
«Στόχος μας είναι να παραλάβουμε αυτά τα νέα τρένα μέχρι το 2027» σημείωσε επίσης ο κ. Κυρανάκης απαντώντας σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας και υπενθύμισε ότι τα «Ασημένια Βέλη» που ήλθαν στην Ελλάδα με βάση τη συμφωνία του 2017 ήταν όλα μεταχειρισμένα του 1995 και για τον λόγο αυτό έχουμε πολύ συχνές βλάβες.
Σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική πλευρά για επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι αυτές αφορούν την βελτίωση των υποδομών. Σε αυτές περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της γραμμής στη Θεσσαλία, η υπογειοποίηση της διάβασης στα Σεπόλια και οι ανακαινίσεις στους σταθμούς.
«Τα έργα θα προχωρήσουν ταχύτερα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών ο οποίος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της ΕΛΑΣ να μπει ένα τέλος στις κλοπές και τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ μέσα από συνεχείς περιπολίες και την επιτήρησή τους με drones.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.