La Repubblica: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας - 1 δισ. για ευάλωτα νοικοκυριά
Για «εξαιρετική επίδοση» κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα σε άρθρο της για τα μέτρα στήριξης
Ιταλία-La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας - «Ένα δισ. ευρώ για ελαφρύνσεις υπέρ των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα»
Στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Αναλυτικά, η εφημερίδα της Ρώμης επισημαίνει στο δημοσίευμά της για την ελληνική οικονομία: «Πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ το 2024, το θετικότερο από τα στοιχεία της Eurostat τα οποία δείχνουν, αντιθέτως, συνολικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τάξης 3,2%».
Όπως σημειώνει, πρόκειται για «εξαιρετική επίδοση για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία πριν από 15 χρόνια είχε υποστεί υποβάθμιση του δημόσιου χρέους της σε junk bond, "σκουπίδια"».
Η εφημερίδα προσθέτει: «Ένα αποτέλεσμα, το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι το χρέος βρίσκεται ακόμη στο 153,6%, θέλησε να το επικοινωνήσει με ένα μήνυμα προς το έθνος: "Με τη βοήθεια όλων, τα πήγαμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι είχε προβλεφθεί. Ως ώθηση προς την ανάπτυξη, λειτούργησε η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μία δέσμη μεταρρυθμίσεων, που έφεραν πρόσθετα έσοδα, ακόμη και μεγαλύτερα από τους στόχους που είχαμε βάλει", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως "παρά τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, ένα ουσιαστικό μέρος των εσόδων αυτών μπορεί να επιστραφεί στους πολίτες.
Τώρα η Ελλάδα, η οποία για να μειώσει το τεράστιο χρέος της σε διάστημα λίγων ετών, όπως υπέδειξε η τρόικα, αναγκάστηκε στο παρελθόν να προχωρήσει σε περικοπές στη δημόσια υγεία, στους δημοσίους υπαλλήλους, να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση και την Εθνική Ορχήστρα, είναι έτοιμη να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για οικονομικές ελαφρύνσεις υπέρ των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και να αρχίσει να εφαρμόζει ένα καινούριο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, στοχεύοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, «μέσα στο 2025 η Ελλάδα μπορεί, επίσης, να πετύχει άλλο ένα σημαντικό αποτέλεσμα». Όπως ισχυρίζεται, «τον Ιανουάριο έγινε γνωστή η είδηση μίας προκαταρκτικής συμφωνίας με το Βρετανικό Μουσείο, με στόχο την επιστροφή μέρους των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μία συμβολική κίνηση, η οποία όμως θα αναγνώριζε -επιτέλους- τη σύγχρονη Ελλάδα ως νόμιμη κληρονόμο εκείνης της αρχαίας Ελλάδας, η οποία ήταν και το λίκνο του δυτικού πολιτισμού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους Γιώργου Παππά
Η νέα πτέρυγα έχει και σημαντικό ερευνητικό ρόλο
Διευκρινίσεις με αφορμή το περιεχόμενο των βιβλίων νέου Μητρώου
Από το «Χρονοκαταφύγιο» του Γκοσποντίνοφ στη ρητορική Τσίπρα και Σαμαρά
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας
«Στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας από όλη την Ελλάδα αξίζει το καλύτερο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο ανοίγει τον δήμο και την κοινωνία στην καθημερινότητα όλων των οικογενειών», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οι Κινητές Ομάδες Υγείας, θα βρίσκονται στην ιχθυόσκαλα κάθε μήνα
Οι τελευταίες πληροφορίες για το πακέτο
Μερικά παραδείγματα ενδεικτικά της αρπακόλλας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την αρπακόλλα του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, του 2016, του 2017
Τι ισχύει για τα κριτήρια
«Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον εκτελεστικό αντιδήμαρχο του δήμου Πεκίνου, Xia Linmao
Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα για την οικονομική ανασύνταξη της πόλης στο Metropolitan Summit
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.