- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι βιώσιμα τα κομματικά μέσα «Αυγή» και «Κόκκινο»
Ο πρόεδρος του κόμματος είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι βιώσιμα τα κομματικά μέσα «Αυγή» και «Κόκκινο»
Συνάντηση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής ραδιοφωνίας), καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων σε ΑΥΓΗ και ΚΟΚΚΙΝΟ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.
Στη συνάντηση παρουσίασε την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της ΑΥΓΗΣ και του 105,5 Στο Κόκκινο στα οποία είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη χρηματοδότηση που κατέβαλε ο τελευταίος για τη λειτουργία τους, υπογραμμίζοντας την πρώτιστη προτεραιότητα για πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της Κουμουνδούρου σημειώθηκαν τα εξής:
- Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν και στην Πολιτική Γραμματεία με την έναρξη του 2025 τα δύο κομματικά μέσα είχαν υψηλότατα χρέη, ελλειμματική λειτουργία και μηδαμινά έσοδα.
- Από τον Δεκέμβριο του 2024 μέχρι και τον Απρίλιο 2025 έχουν εκταμιευθεί από τα κομματικά ταμεία, από την κομματική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και από τις εισφορές των μελών, περίπου 1.200.000 ευρώ προς τα κομματικά μέσα.
- Στα διαχρονικά οικονομικά προβλήματα των μέσων έχει προστεθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης μετά τις εκλογές του 2023, άρα και η μειωμένη δυνατότητα του βασικού μετόχου να εισφέρει τα ποσά που κατέβαλε στο παρελθόν.
- Στους 4,5 μήνες από την εκλογή προέδρου έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους 5,5 μισθοί και επιπλέον τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.
Η Πολιτική Γραμματεία εξέτασε τα εναλλακτικά σενάρια τον Ιανουάριο για τη σωτηρία των κομματικών μέσων, λαμβάνοντας και τη γνώμη και τις προτάσεις των εργαζομένων και πάνω σε αυτή την απόφαση προχωρά.
Εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, τα κομματικά μέσα δεν είναι βιώσιμα. Δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι θα καταβληθούν όλοι οι μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους και θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης των μέσων, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αναθεωρητικές και αυθαίρετες οι τουρκικές θέσεις για τα ελληνικά νησιά», αναφέρουν πηγές του Υπουργείου
«Για συμπαράταξη αμοραλιστών και απελπισμένων», κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας
Το βίντεο συνοδεύεται με τους στίχους του τραγουδιού «Αστυνομία» του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου
Tόνισε ότι δεν πιστεύει στις λογικές εσωτερικού διχασμού
Ταχύτερες συντάξεις, εξάλειψη γραφειοκρατίας και άμεση πρόσβαση στο ασφαλιστικό ιστορικό
«Οι σκοποί και οι αρχές του Χάρτη βρίσκονται υπό βαθιά πίεση», τόνισε ο Γκουτέρες
Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν καθαριστεί και βαφτεί όλοι οι σταθμοί
Σφοδρή κριτική για τη στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023
Δύο νέες εγκύκλιοι για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου
H δέσμευση της εταιρίας για την επόμενη ημέρα
Ο πρωθυπουργός μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη νοσηλεία της συζύγου του στον «Ευαγγελισμό»
Τι αναφέρει το policy paper του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Η είσοδος δύο νέων κομμάτων αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση και πιέζει το ΠΑΣΟΚ
Περιοδεία στο νησί της Κρήτης πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτής της νέας πολιτικής επανεμφάνισης δεν είναι τελικά όσα λέγονται, αλλά όσα αποφεύγονται επιμελώς
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την Φιλανδή ομόλογό του
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αρχικά να χτίσει πάνω στην Αριστερά
Στο «Attica Green Expo 2026» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως ως άλλος Σαούλ είδε το φως οδηγημένος από την ίδια την κοινωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.