- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Από την 1η Μαΐου οι νέες τιμές
«Δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια για μια ελληνική οικογένεια να ταξιδέψει στα νησιά» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας
Έρχονται νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Από την 1η Μαΐου οι νέες τιμές
Από την 1η Μαΐου αναμένονται οριζόντιες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 5 έως 8%, αν οι τιμές καυσίμου παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν για τις ημέρες του Πάσχα να μεταβούν στο εξωτερικό, αφού τους έρχεται φθηνότερα. Ήδη το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν αυξήσεις 8% στα εισιτήρια.
Σύμφωνα με τον Ant1, τον Ιανουάριο μία τετραμελής οικογένεια με ΙΧ θα δαπανούσε για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων 534 ευρώ για ταξίδι στα Χανιά. Σήμερα, μετά την αύξηση κατά 8% θα πρέπει να δώσει 577 ευρώ, ενώ αν η αύξηση που αναμένεται το επόμενο διάστημα είναι 8%, θα κληθεί να δαπανήσει 622 ευρώ. Την ίδια ώρα, μία τριμελής οικογένεια που θα επιλέξει να περάσει το Πάσχα στη Ρόδο θα χρειαστεί να ξοδέψει για ακτοπλοϊκά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένου του ΙΧ) 611 ευρώ. Ένα ταξίδι αεροπορικό στη Ρώμη για την ίδια τριμελή οικογένεια κοστίζει 585 ευρώ (μετ’ επιστροφής).
Ο Βασίλης Κικίλιας για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
«Δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια για μια ελληνική οικογένεια να ταξιδέψει στα νησιά», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «επεξεργαζόμαστε με την Προεδρία της Κυβέρνησης και τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, τον τρόπο με τον οποίο θα υποστηρίξουμε αυτήν τη δυνατότητα. Ήδη, μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία ανακοίνωσε εκπτώσεις για τις ελληνικές οικογένειες τις ημέρες του Πάσχα. Φυσικά, είναι ελεύθερη η οικονομία και ελεύθερη η αγορά, αλλά επιμένουμε ως Κυβέρνηση στο κομμάτι της ελληνικής οικογένειας, των λαϊκών νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης και αυτούς θα στηρίξουμε. Και στο κομμάτι των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η Κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική οικογένεια και τη μεσαία τάξη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση της ψυχολόγου και οι λόγοι της απόφασής της
«Να μην στείλουμε ποτέ ξανά το λογαριασμό στα παιδιά μας», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
Οι δηλώσεις υποβάλλονται από 21 έως και 31 Σεπτεμβρίου
«Αβάσιμοι, απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι ισχυρισμοί»
Από αύριο οι ενστάσεις
Με τη νέα ρύθμιση θεσπίζεται για πρώτη φορά σύστημα επισήμανσης ληξιπρόθεσμων οφειλών
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Διπλά χαρτοφυλάκια για Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Θεόφιλο Ξανθόπουλο
Νέες ανατιμήσεις προσεχώς στην αντλία
Πού και μέχρι τι ώρα κάνετε την αίτηση
Τρεις ημέρες νωρίτερα η πληρωμή αυτόν τον μήνα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Πόσοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι
Τι λεφτά θα πάρουν 8.552 συνταξιούχοι του Δημοσίου
Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου
«Οδύσσεια» και «Ιθάκη» πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η προθεσμία και τα πρόστιμα
Αναδρομικά για το 2024 και νέα πίστωση έως το τέλος Νοεμβρίου για τα μισθώματα του 2025
Είχαν καταργηθεί το 2012
Περισσότερες δυνατότητες Erasmus για τους εκπαιδευτικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.