Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός - Σε ισχύ από την 1η Απριλίου
Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός - Σε ισχύ από την 1η Απριλίου - Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Στα 880 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 880 ευρώ (740 καθαρά) για σχεδόν 600.0000 εργαζόμενους που απασχολούνται με καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
Η αύξηση συμπαρασύρει 19 επιδόματα και τον εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο. Ο νέος κατώτατος μισθός επηρεάζει άμεσα και τον δημόσιο τομέα, καθώς από την 1η Απριλίου 2025 ο εισαγωγικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων θα ευθυγραμμιστεί με τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, εξ ου και ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εισηγείται από κοινού με την υπουργό Εργασίας την αύξηση.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές με τη νέα αύξηση, ο κατώτατος μισθός θα είναι αυξημένος κατά 35,4% σε σχέση με το 2019.
Όπως δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι η έγκριση της πέμπτης κατά σειρά αύξησης του κατώτατου μισθού στη χώρα μας. Πρόκειται για μια απόφαση την οποία θα προτείνει προς έγκριση η υπουργός Εργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο σε λίγο. Η αύξηση θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου και θα περιλαμβάνει, εκτός από την αναβάθμιση του κατώτατου μισθού, και την αύξηση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και την αναπροσαρμογή 19 επιδομάτων διαφορετικών κατηγοριών. Κυρίως, όμως, αυτή η απόφαση θα αναδείξει για ακόμη μια φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψει σταδιακά στην κοινωνία ένα μέρος από την συλλογική μας ανάπτυξη. Θυμίζω ότι σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η βασική αμοιβή, που το 2019 ήταν 650 ευρώ, ανέρχεται σήμερα στα 830 ευρώ και από την 1η Απριλίου θα φτάσει τα 880 ευρώ.»
«Ο στόχος μας είναι ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1500 ευρώ το 2027»
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης: «Νομίζω ότι αυτή η απόφαση αναδεικνύει τα σταθερά βήματα που γίνονται για να εκπληρωθεί η κεντρική μας προεκλογική δέσμευση, η οποία δεν είναι άλλη από τη συνεχιζόμενη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Θυμίζω ότι η προεκλογική μας δέσμευση παραμένει: κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ το 2027 και μέσος μισθός στα 1500 ευρώ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.