- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει φαιδρό πολιτικό ελιγμό τη «γενναιότητα» Τριαντόπουλου
«Θα πάει στον φυσικό δικαστή όπως ορίζει το Σύνταγμα, όχι όπως βολεύει τη ΝΔ» λένε πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει φαιδρό πολιτικό ελιγμό τη «γενναιότητα» Τριαντόπουλου - Τι υποστηρίζουν πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη
Φαιδρό πολιτικό ελιγμό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το αίτημα του Χρήστου Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί απευθείας στο Δικαστικό Συμβούλιο. Η Χαριλάου Τρικούπη πιστώνει στο ΠΑΣΟΚ την εξέλιξη ότι ο κ. Τριαντόπουλος θα παραπεμφθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή, σημειώνοντας ότι αποτελεί αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Άλλωστε, σημειώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση δεν θα βρισκόταν ποτέ στη δυσάρεστη θέση να βάλει στο κάδρο της έρευνας τον υφυπουργό της και ο ΣΥΡΙΖΑ αμέλησε να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία. Μάλιστα, πηγές από το ΠΑΣΟΚ θυμίζουν ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πλειοψηφία της στη Βουλή για να καλύψει τον Κώστα Καραμανλή.
«Θα πάει στον φυσικό δικαστή όπως ορίζει το Σύνταγμα, όχι όπως βολεύει τη ΝΔ»
Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι «το Σύνταγμα δεν είναι κατά το δοκούν. Στον φυσικό του δικαστή θα πάει όπως ορίζει το Σύνταγμα και όχι όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έβρισκε πρόθυμους βουλευτές να συμμετάσχουν στις εργασίες της επιτροπής και φοβάται την έρευνα της προανακριτικής επιτροπής αλλά και το ποιοι θα κληθούν για μάρτυρες μετά την αποκάλυψη της επίμαχης αλληλογραφίας του κ. Τριαντόπουλου – που κατά τα άλλα "παρατηρούσε" - με τον κεντρικό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου».
Επικρίνοντας τη στάση της ΝΔ, η Χαριλάου Τρικούπη προσθέτει ότι «ο κ. Τριαντοπουλος θα πάει στον φυσικό του δικαστή, αφού πρώτα γίνουν όσα λέει το Σύνταγμα. Δεν θα επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τριαντοπουλος πότε θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα και πότε όχι».
Την ίδια ώρα, κομματικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί θεσμικών πρωτοβουλιών στη Συνταγματική Αναθεώρηση για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας: «Έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Το έχει θέσει στον δημόσιο διάλογο πρώτο το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητούσε μέχρι χθες ότι χρειαζόταν κάτι τέτοιο και πως όσοι μετέφεραν στον δημόσιο λόγο τους την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών "υπονομέυουν" τους θεσμούς. Τώρα είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει μετά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση συγκάλυψης που προκάλεσε τη δυσφορία των πολιτών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.