- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταχιάος: Η σήραγγα στην Κατεχάκη έπρεπε να γίνει - Αυτό που άλλαξε ήταν η μέθοδος
«Προφανώς υπάρχει μια ολιγωρία των υπαλλήλων της "Ελληνικό Μετρό"», αναφέρει ο υφυπουργός
Ο Νίκος Ταχιάος για τη σήραγγα 160 μέτρων που κατασκευάστηκε κάτω από την Κατεχάκη για τα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό
Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα (18.3) ο υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, για τη διάνοιξη σήραγγας 150 μέτρων εκτός μελέτης στη γραμμή 4 του Μετρό στην Κατεχάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, η σήραγγα θα έπρεπε να κατασκευαστεί, αλλά όχι με τη μέθοδο που έγινε η διάνοιξη. «Μιλάμε για μια σήραγγα, η οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να κατασκευαστεί. Κάτω από την οδό Κατεχάκη υπάρχει μια πολύ μεγάλη σήραγγα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά κάποιον τρόπο και ως αμαξοστάσιο, αλλά και ως χώρος ελαφράς συντήρησης των συρμών της γραμμής 4. Αυτή λοιπόν η σήραγγα κατασκευάζεται με άλλη μέθοδο, όχι με μετροπόντικα, αλλά με τη νέα αυστριακή. Ο ανάδοχος της κατασκευής είχε υποβάλει μια μελέτη και προέβλεπε μια μεθοδολογία που θα έπρεπε να ανοίγει αυτήν τη σήραγγα σε βήματα των 10 μέτρων. Αντί αυτού, πήγε και άνοιξε το μισό πάνω ημικύκλιο της σήραγγας σε ένα μήκος 160 μέτρων. Άλλαξε τη μεθοδολογία», δήλωσε ο κ. Ταχιάος στον ΣΚΑΪ.
Νίκος Ταχιάος: Θα γίνει ΕΔΕ και θα υπάρξουν κυρώσεις
Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν αυτή η αλλαγή οφείλεται σε λάθος, ο Νίκος Ταχιάος απάντησε: «Προφανώς όχι από λάθος. Δεν δικαιολογείται λάθος σε μια εταιρεία 7ης τάξεως. Δεν θα το ερμηνεύσω, αυτό είναι ζήτημα της "Ελληνικό Μετρό". Η σήραγγα αυτή έπρεπε να γίνει, είναι κομμάτι του έργου, αυτό που άλλαξε ήταν η μέθοδος. Προφανώς υπάρχει μια ολιγωρία των υπαλλήλων της "Ελληνικό Μετρό", οι οποίοι δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τη διευθύνουσα υπηρεσία για την αλλαγή της μεθόδου. Το γιατί έγινε αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω, για αυτό και θα γίνει ΕΔΕ και θα υπάρξουν κυρώσεις».
«Οι υποδομές παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση διαρκώς. Υπάρχουν σταθμοί, οι οποίοι παρακολουθούν συγκεκριμένα σημεία και υπολογίζουν τις καθιζήσεις. Αυτό που έλεγε το έγγραφο της "Ελληνικό Μετρό" είναι ότι μπορεί να υπάρξουν μικρές καθιζήσεις αν η μέθοδος αυτή δεν είναι σωστή. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει υπάρξει όμως καμία καθίζηση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ούτε για τα νοσοκομεία, ούτε για τον δρόμο. Μιλάμε για μια σήραγγα, η οροφή της οποίας είναι σε βάθος άνω των 20 μέτρων», κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτησή του για τη σημερινή μαύρη επέτειο
Ο υπουργός Υγείας επανέφερε δημοσίευμα του 2016 για την τότε υπουργό Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ
«Το Κίνημά μας είναι έτοιμο. Ζητάμε την εμπιστοσύνη του Έλληνα και της Ελληνίδας», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
Ο Υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε την πρόσληψη 420 νέων Δόκιμων Λιμενοφυλάκων
Αναλυτικά ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο πλαίσιο
Οι τιμές της ενέργειας και οι υπηρεσίες πιέζουν τον δείκτη - Αποκλιμάκωση από το 2027
Σκληρή ήταν η κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου στην αντιπολίτευση για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων
«Αλίμονο αν τα κόμμα της αντιπολίτευσης κληθούν να εφαρμόσουν τα προγράμματα που παρουσίασαν στη ΔΕΘ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα σε θυμόμαστε για πάντα»
«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος»
«Η θέση αυτή όπως συνήθως προβλήθηκε μισή και μάλιστα το δεύτερο μισό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση μέτρα για την άμεση εφαρμογή της απόφασης
Σε ποιες περιοχές θα πέσει η θερμοκρασία
Προ των πυλών νέο κύμα ακρίβειας
«Λαϊκισμός, γκρεμός και ανευθυνότητα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ για την Υγεία»
Νέο σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.