Φλωρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ζήτησε η εισαγγελία την απόληψη των χωμάτων στα Τέμπη
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στις καταγγελίες για μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος


Ο Φλωρίδης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ζήτησε η εισαγγελία την απόληψη των χωμάτων στα Τέμπη»
«Για την απόληψη χωμάτων στο σημείο σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη δεν προηγήθηκε παραγγελία ούτε από τον Διευθύνοντα την εισαγγελία Εφετών Λάρισας, ούτε τον Διευθύνοντα την εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας», αναφέρεται σε έγγραφο της εισαγγελίας Λάρισας που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μπάρκα.
Την ερώτηση είχαν απευθύνει στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και ζητούσαν, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν αν «υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνση του χώματος από την περιοχή και εάν όχι, ποιος έδωσε την εντολή για την εν λόγω διαδικασία».
Η ερώτηση υπό τον τίτλο «Καταγγελίες για παρεμπόδιση της έρευνας στο δυστύχημα των Τεμπών και ευθύνες των εμπλεκόμενων αρχών» είχε κατατεθεί στις 4 Φεβρουαρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν από την κατάθεση πρότασης σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης από το ΠΑΣΟΚ.
Την 21η Φεβρουαρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, διαβίβασε στη Βουλή το –από 7 Φεβρουαρίου 2025– έγγραφο της εισαγγελίας εφετών Λάρισας στο οποίο αναφέρεται ότι για το ζήτημα της απόληψης των χωμάτων στα Τέμπη, «μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων και ακολούθησε συσχέτιση με την δικογραφία (ΑΒΜ 2023/49/ΕΓ4–23/3) που χειρίζεται ο Εφέτης Ανακριτής» και ότι «οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι έχουν ήδη απολογηθεί ενώπιον του εφέτη – ανακριτή».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει στο διαβιβαστικό του έγγραφο ότι για τα λοιπά θέματα που ζητούν απαντήσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρμόδιος να τους ενημερώσει είναι ο συνερωτώμενος Υπουργός» (σ.σ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παρόντες για την αυτοδιοίκηση και τον άνθρωπο», είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων
Όσα ανέφερε στο Forum Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων ο Δήμαρχος Αθηναίων
Θα πρέπει μόνο να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή κάρτα
Υπηρετούσε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών
Tι αναφέρουν οι πολίτες για τον ανασχηματισμό
Από 1η Απριλίου σε εφαρμογή η αύξηση του κατώτατου μισθού
Θετική η προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος της 5ης δόσης
Όσα ειπώθηκαν στην καταληκτική συζήτηση του Συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί
«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ιδίως ο κεντρώος φιλελεύθερος διανοούμενος έχει ενώπιόν του έναν διμέτωπο αγώνα. Μόνο που δεν αρκεί η αλήθεια των φιλοσόφων
Για βίντεο σε έκθεση - «Προσβάλλει τα ιερά και τα όσια»
1 μήνα περίπου θα παραμείνει στη Βοστόνη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard
Σε 24ωρη λειτουργία η Δομή Φιλοξενίας, το πρόγραμμα Street Work και το τηλεφωνικό κέντρο
Επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία γυρνάει σελίδα και μιλάει στην ATHENS VOICE για όσα θέλει να δει στη χώρα, στο κόμμα του και στην Αριστερά
Ο δήμαρχος Αθηναίων για τη σύλληψη Ιμάμογλου
Η δήλωση του πρώην δημάρχου Αθηναίων για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης
Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση
Δημιουργούνται για άλλη μια φορά συνθήκες ενίσχυσης κινηματικών νοοτροπιών, όπως συνέβη και προ δωδεκαετίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.