- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κώστας Μπακογιάννης πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών
Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή
Ο Κώστας Μπακογιάννης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών - Στο επίκεντρο της στρατηγικής της η κλιματική αλλαγή
Ο Κώστας Μπακογιάννης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.
Ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος διαδέχεται τον δήμαρχο Βαρσοβίας και υποψήφιο Πρόεδρο Πολωνίας κ. Rafał Trzaskowski, από τη νέα αυτή θέση, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση και προώθηση πολιτικών που αφορούν στην πράσινη μετάβαση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα, την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ενέργεια.
Σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει παράλληλες προκλήσεις – από τις περιβαλλοντικές κρίσεις έως την ανάγκη θωράκισης της ασφάλειας και διασφάλισης της κοινωνικοοικονομικής σταθερότητας – η Επιτροπή των Περιφερειών καλείται να ενισχύσει τη φωνή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στη λήψη αποφάσεων.
Σε δήλωσή του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:
«Η πρόκληση των επόμενων ετών δεν είναι απλώς η επίτευξη των πράσινων στόχων της Ευρώπης, αλλά η σύνδεση της περιβαλλοντικής πολιτικής με την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών. Οι κρίσεις που βιώνουμε δημιουργούν ευκαιρίες για να οικοδομήσουμε πόλεις και περιφέρειες που είναι ταυτόχρονα βιώσιμες, ανθεκτικές και ευημερούσες. Η Επιτροπή των Περιφερειών έχει ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος στη διεθνή συζήτηση. Τώρα, είναι η ώρα να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά και να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές αρχές έχουν ουσιαστική επιρροή στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης».
Στη διάρκεια της θητείας του, που είναι δυόμιση χρόνια, ο Κώστας Μπακογιάννης θα εργαστεί για τη δημιουργία ισχυρότερων συνεργασιών μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και των πολιτών, ώστε να προωθηθούν καινοτόμες λύσεις για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις της εποχής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα συνεδρίαση το επόμενο Σαββατοκύριακο
Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Όλες οι πληρωμές σε επιδόματα και λοιπές παροχές
Αυτόματα η μείωση για τους οδηγούς
Ολοταχώς για να πέσει κάτω από το 120% το 2029
Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Ερυθρό Σταυρό
«Λες και δεν ήταν κάποιοι από εμάς»
Ο Αλέξης Τσίπρας και το αδιέξοδο της επόμενης μέρας
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.