- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δημοσκόπηση: Το 50% των πολιτών δεν βλέπει αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική
Οι απόψεις για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς
Δημοσκόπηση: Το 50% των πολιτών δεν βλέπει αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική
Κανένα κόμμα δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση, θεωρεί ένας στους δύο πολίτες, όπως προκύπτει από το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.
Παράλληλα οι πολίτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αξιολόγησαν και τους υπουργούς, με τον Νίκο Δένδια να διατηρεί τα πρωτεία σε σχέση και με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ενώ σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού, 3 στους 10 πιστεύουν πως θα ωφελήσει την κυβέρνηση.
Στο ερώτημα του ποιο κόμμα μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική για προοπτική κυβέρνησης, το 50% λέει κανένα. Στο 14% είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%.
Για τον ανασχηματισμό και αν μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, το 56% λέει όχι και το 31% θεωρεί πως θα έχει θετικά αποτελέσματα.
Σε επίπεδο πολιτικού αρχηγού, το 26% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πιο αξιόπιστη λύση , με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 8%, τον Σ. Φάμελλο με τον Κ. Βελόπουλο στο 5%, ενώ το 33% λέει «κανένας».
Δημοσκόπηση: Η άποψη για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς
Για τον πρωθυπουργό και το αν είναι ικανοποιημένοι από το έργο του, στο 22% λένε «πολύ ή αρκετά», στο 24% «λίγο» και το 53% λέει «καθόλου». Σε επίπεδο υπουργών ο Νίκος Δένδιας έχει το υψηλότερο ποσοστό με 29%, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να είναι στο 11%. Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 53% λέει «καθόλου», ενώ «λίγο, αρκετά ή πολύ» λέει το 46%.
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ
Yπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης αναφέρεται ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 11,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.
H Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερό προβάδισμα έναντι του ΠΑΟΣΚ με 24,4% έναντι 13,3%, με αμφότερα τα κόμματα να χάνουν έδαφος σύμφωνα με την δημοσκόπηση.
Πτώση και για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 7,3% και πέμπτος, πίσω από το ΚΚΕ (7,7%) και την Ελληνική Λύση (7,6%). Η Φωνή Λογικής στο 5,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 5,6%, ενώ στη Βουλή μπαίνει με 3,3% η Νίκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Οι διευκρινίσεις που έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Στις πρώτες εκλογές δεν θα κατέβω, στις δεύτερες είναι πολύ πιθανόν» είπε ο πρώην υπουργός
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη
Οι νέες αιχμές για τις απουσίες από τα γενέθλια της ΝΔ
Είχε παραιτηθεί από την έδρα του προ μηνών
Τι είναι η επείγουσα αναδοχή
Αυτοί οι συνταξιούχοι πληρώνονται τρεις ημέρες νωρίτερα
«Καίει» η τιμή στην αντλία
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.