- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα 8 μέτρα του Υπουργείου Ναυτιλίας για τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά, επισημαίνεται μεταξύ άλλων
Τα 8 μέτρα του Υπουργείου Ναυτιλίας για τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα στις Κυκλάδες, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει 8 μέτρα που έλαβε.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , επισημαίνει τα εξής:
- Δεν έγινε καμία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μετά τους σεισμούς
- Για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Σαντορίνης προς τον Πειραιά, έχουν εκτελεστεί εννέα δρομολόγια από τις 2/2/2025 έως και 4/2/2025, μεταφέροντας 7.376 επιβάτες και 1.307 οχήματα.
- Με έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής και την συνδρομή των ακτοπλοϊκών εταιριών και των πληρωμάτων τους, εκτελέστηκαν στις 4/2/2025, δύο έκτακτα δρομολόγια που εξυπηρέτησαν, επιπλέον, 2.264 επιβάτες και 399 οχήματα.
- Από την πρώτη στιγμή έναρξης του σεισμικού φαινομένου, το Υ.ΝΑ.Ν.Π και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συμμετείχαν σε όλες τις επιχειρησιακές συσκέψεις, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
- Επιχειρησιακές μονάδες του Λιμενικού μεταφέρθηκαν και διατηρούν τις δυνάμεις τους στα νησιά που αντιμετωπίζουν το σεισμικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα, επιπλέον των σκαφών που επιχειρούν καθημερινά στα τέσσερα νησιά (Ίος, Αμοργός, Θήρα και Ανάφη), βρίσκονται σε επιφυλακή στην περιοχή και άλλα τέσσερα σκάφη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
- Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει λάβει μέτρα αστυνόμευσης στις λιμενικές εγκαταστάσεις που αποκλείστηκαν από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επειδή σημειώθηκαν φαινόμενα κατολίσθησης, και τροποποίησε τα δρομολόγια της τοπικής γραμμής Θηρασιά – Οία Θήρας, λόγω της αποφυγής πρόσβασης του τοπικού πλοίου στους λιμένες Αμμούδι και Κόρφο.
- Παράλληλα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει σχεδιάσει, εγκρίνει και ικανοποιήσει κάθε επιθυμία των αρμοδίων κυβερνητικών Αρχών για τη θαλάσσια μεταφορά επιθεωρητών, κλιμακίων επιστημόνων, υλικών, γεννητριών και άλλου εξοπλισμού, στα νησιά που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
- Σήμερα, 5/2/2025 έχει επιβληθεί απαγορευτικό απόπλου. Ως εκ τούτου, δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια των «Blue Star 1» και «Διονύσιος Σολωμός». Το δρομολόγιο του «Blue Star Chios» από Πειραιά στις 17:00, θα εκτελεστεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν.
Διαβάστε ακόμη>>> Κυρανάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα ΜySaFeTyPlan με καταφύγια για τους σεισμούς
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.