Τέλος η βενζίνη σε οδηγούς μηχανής που δεν φορούν κράνος με τον νέο ΚΟΚ
Δεν θα τους βάζουν καύσιμα οι πρατηριούχοι


Τέλος η βενζίνη σε οδηγούς που δεν φορούν κράνος με τον νέο ΚΟΚ - Δεν θα τους βάζουν καύσιμα οι πρατηριούχοι
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να βάλει τέλος στην πώληση καυσίμων σε οδηγούς χωρίς κράνος, αφού όπως έγινε γνωστό το υπουργείο Ανάπτυξης καταθέτει τροπολογία με την οποία θα δοθεί η νομική κάλυψη στους πρατηριούχους προκειμένου να μην διαθέτουν καύσιμα σε μοτοσυκλετιστές που δεν φορούν κράνος.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης, στις 16 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατέθεσε την πρόταση να μην πωλούνται καύσιμα σε δικυκλιστές χωρίς κράνος. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως και η ομοσπονδία βενζινοπωλών, συμφώνησαν με την πρόταση και το Υπουργείο Ανάπτυξης συνέταξε την σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί μόλις το Υπουργείο Μεταφορών καταθέσει το νέο Κ.Ο.Κ. στη Βουλή.
Μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε πως «επιτελείται πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο σε αυτή την επιτροπή. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω για την σκέψη και την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία, από το να προστατεύουμε τους νέους ανθρώπους. Γιατί οι περισσότεροι που οδηγούν, είναι κυρίως νέα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που αισθάνονται άτρωτοι. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε αμέσως».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε λέγοντας, πως «αυτή η πρωτοβουλία αξίζει να αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μια πανεθνική καμπάνια, να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των πάντων, να συνδράμουν όλοι, για την αυτονόητη συνήθεια ότι φοράμε κράνος όταν είμαστε πάνω στο μηχανάκι. Ώστε να μην ξαναχάσουμε ούτε έναν συνάνθρωπό μας και πρέπει να συνδράμουμε όλοι».
Επίσης, ανέφερε πως είναι μια πρωτοβουλία που είχε την θετική ανταπόκριση από τους πρατηριούχους και «είναι μια πράξη που συνδυάζει μια κοινωνικά χρήσιμη ανθρώπινη ιδέα και παράλληλα δίνουμε και τη νομική κάλυψη στους πρατηριούχους για να μπορούν να την εφαρμόσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθώς συνεχίζονται η αντιπαράθεση της με το ΚΚΕ
«Η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μόνο αντισυστημικό κόμμα», δηλώνει η πρόεδρος του κόμματος
Mε αφορμή το πρώτο ξένο πανεπιστήμιο που θα καταθέσει αίτηση στην Ελλάδα
«Δεν θέλουμε να εξαιρεθεί κανένας από την έρευνα. Δεν πάμε για παραγραφή της υπόθεσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υποψήφια προς ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Η πλειονότητα συνεχίζει να δυσκολεύεται στην κάλυψη βασικών αναγκών
Πώς είναι δυνατόν ένα τόσο φημισμένο ίδρυμα να θέλει να σχετιστεί με κάποιον τον οποίο, πριν περίπου 10 χρόνια, εμφάνιζε ως παράδειγμα ανίκανου διαπραγματευτή;
Μέχρι τον Σεπτέμβριο έτοιμα τα πρώτα - Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
«Πρωτοφανής ένταση και κρίση στη διεθνή διαπραγμάτευση των τιμών»
«Τρέχουν» οι αιτήσεις χωρίς κριτήρια
«Χρειάζονται ώρες ολόκληρες για να καταγραφούν αλλά επιλέξαμε κάποια αντιπροσωπευτικά...»
Τι αναφέρει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί
Δεν εξέδωσε ωστόσο απόφαση για τον νόμο Κατρούγκαλου
Το μήνυμα της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Ποιον να συγκαλύψουμε και γιατί;»
Γιατί οι πρόωρες ομοσπονδιακές γερμανικές εκλογές αποτελούν μια τομή στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας
Ξεκινά η πρωτοβουλία που θα μεταμορφώσει τους χώρους πρασίνου
Η θητεία της λήγει στις 13 Μαρτίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.