Θ. Λιβάνιος: Δημιουργούμε σώμα με 50 λειτουργούς που θα δικάζουν τα πειθαρχικά
«Σε 6 μήνες η ολοκλήρωσή τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών


2.500 υποθέσεις που καθυστερούν αφορούν κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση και η αυτοδιοίκηση
Ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στο EΡΤΝews μίλησε για τις λιμνάζουσες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που ενώ είναι επίορκοι αργεί η απονομή δικαιοσύνης, ενώ δήλωσε ότι μετά τα μέτρα που θα λάβουν η «ολοκλήρωση των πειθαρχικών θα είναι σε 6 μήνες».
Ειδικότερα όπως αποκάλυψε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, είναι μεγάλος ο αριθμός των υποθέσεων που εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια με τον χρόνο να μην είναι αποδεκτός.
«Έχουμε μέσο όρο σε φορείς που πλησιάζει τα επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί διαδικασία» είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι δημιουργείται σώμα με 50 εξειδικευμένους λειτουργούς που θα δικάζουν τα πειθαρχικά.
«Αυτό που κάνουμε σε συνεργασία και με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι η δημιουργία ενός σώματος με 50 λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι θα εκδικάζουν το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό» διευκρίνισε ο κ. Λιβάνιος.
Μάλιστα, όπως τόνισε, οι σχεδόν 2.500 υποθέσεις που καθυστερούν αφορούν κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση και η αυτοδιοίκηση. «Προς το συμφέρον όλων είναι να προχωρά πολύ γρήγορα η πειθαρχική δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων θα αξιοποιηθούν και οι νέες τεχνολογίες.
Αναφορικά με το τι έφταιξε για τις μεγάλες καθυστερήσεις εξήγησε ότι η πρώτη αιτία είναι ότι η συμμετοχή δικαστικού ως προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και οι πολλές αναβολές.
«Συσσωρεύονταν υποθέσεις στις στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αττική και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση προκειμένου να αποδοθεί», πρόσθεσε. Παράλληλα όπως δήλωσε πρόθεση της ρύθμισης είναι να μη συμμετέχουν εργαζόμενοι στα πειθαρχικά. «Δεν είναι δουλειά των εργαζομένων να παριστάνουν ή να κάνουν τους δικαστές σε συναδέλφους… Αφήνουμε το πειθαρχικό έλεγχο και την πειθαρχική διαδικασία πάνω σε εξειδικευμένους νομικούς και οι οποίοι θα κρίνουν τα παραπτώματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μήνυση τραυματία
Δίνεται βάση στα έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα
«Είναι τυχαία δολοφονία ή μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη;» αναρωτιέται η ανεξάρτητη βουλευτής
«Αναγνωρίζω το λάθος μου»
Οι αιχμές του πρωθυπουργού για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι
Τι είπε σε ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας αντιδράσεις
«Η υποκρισία και η αδιαφορία πρέπει να σταματήσουν» υποστηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Δεν είναι καμιά καινούργια ιδέα
Ο λόγος που η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της βουλεύτριας του ΚΚΕ
«Συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης είναι εγκατεστημένα στο μεγαλύτερο κομμάτι του σιδηροδρόμου»
«Απαιτείται να ξεπεραστούν ριζωμένα ταμπού»
Νέες δυνατότητες και νέα πλατφόρμα
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για επίθεση στους θεσμούς
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης
Θα υλοποιηθεί μέσω της ΔΥΠΑ σε πέντε επιλεγμένες περιοχές της χώρας
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Δικαστικό Μέγαρο και το εργοτάξιο του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων
Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ο μεγάλος της αντίπαλος είναι ο εαυτός της
«Αρχικά, με την αναιτιολόγητη ανεξαρτητοποίησή της, συνέβαλε στην αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας», αναφέρει η Κουμουνδούρου
Το πολιτικό κέντρο πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του – Οι κίνδυνοι για την άνοδο των λαϊκιστικών δυνάμεων
«Είναι τρομακτικό να ακούς μέσα στη Βουλή από βουλευτή του ΚΚΕ το “τι λες κυρά μου"» σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.