- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η Ελλάδα χώρα σταθερότητας σε έναν ασταθή κόσμο
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την οικονομία και το σχόλιο με αφορμή την επέτειο εννέα χρόνων από την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ.
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η Ελλάδα χώρα σταθερότητας σε έναν ασταθή κόσμο - Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την οικονομία
Με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής το πρώτο υπουργικό συμβούλιο για το 2025. Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί «χώρα σταθερότητας σε έναν ασταθή κόσμο», με μια οικονομία που αποτελεί «αισιόδοξη εξαίρεση» στην Ευρώπη.
«Η πρώτη μας συνεδρίαση για το 2025 είναι μία ευκαιρία να πιάσουμε το νήμα των καθηκόντων μας ακόμα πιο δυναμικά. Μπροστά μας εξάλλου διαγράφεται μια χρονιά δύσκολη. Εκτός συνόρων με πολέμους, οικονομική αβεβαιότητα, αστάθεια σε πολλές κοινωνίες, με την κλιματική κρίση να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική αν σκεφτούμε τις πρωτοφανείς ως προς την καταστροφικότητά τους φωτιές στην Καλιφόρνια αλλά και με τεκτονικές θα έλεγα ανατροπές σε αυτό που ξέρουμε ως πολιτική, αν αναλογιστούμε και όσα διαδραματίζονται πέραν του Ατλαντικού. Γιατί πράγματι βρισκόμαστε σε ένα τοπίο το οποίο δεν το σκιάζουν μόνο διακηρύξεις και θα έλεγα πρωτοφανείς εξαγγελίες, προαναγγέλλοντας και γεωστρατηγικές μεταβολές, αλλαγές στις ζώνες επιρροής.
Μπροστά μας διαμορφώνεται και ένα πρωτόγνωρο σκηνικό όπου παγκόσμιοι οικονομικοί παράγοντες διεκδικούν το ρόλο διαμορφωτή της κοινής γνώμης σε πολλές χώρες. Ένα φαινόμενο το οποίο και με τη συνδρομή της ακόρεστης κατανάλωσης fake news πολιορκεί θα έλεγα τον δυτικό πολιτισμό του ορθού λόγου και της δημοκρατίας και προφανώς οι απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις δεν μπορούν να δοθούν μόνο στο επίπεδο της πατρίδας μας. Αντιλαμβάνεστε ότι απασχολούν τα ζητήματα αυτά και την ΕΕ σε ανώτατο επίπεδο αλλά προφανώς πρέπει να λάβουν κεντρική θέση και στους δικούς μας προβληματισμούς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Μπροστά μας διαγράφεται μια δύσκολη χρονιά με πολεμικά μέτωπα, την κλιματική κρίση αλλά και τεκτονικές αλλαγές, αν αναλογιστούμε όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», τόνισε εισαγωγικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.
«Είμαστε μια χώρα που έχει δοκιμαστεί από τον λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις, που αποδείχθηκαν ανέφικτες», σημείωσε επίσης κατά την εισήγησή του.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επέτειο εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ. πριν από 9 χρόνια: «Ηταν μια διαδικασία που ανανέωσε τη Ν.Δ. Μαζί οδηγούμε την Ελλάδα στην πρόοδο και παίζουμε σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις». Εστειλε επίσης το μήνυμα σχετικά με την ανάγκη υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος για το οποίο η Ν.Δ. εκλέχθηκε πριν από 18 μήνες με ορίζοντα τις εκλογές του 2027, όπως είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η χώρα μπορεί να καινοτομήσει περισσότερο, να εξάγει γνώση, τεχνολογία και αγαθά»
Συζητήσεις για Block 2, κάθετο διάδρομο και 3+1, με στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας ΗΠΑ
Μήνυμα για σύγχρονο κράτος και οικονομία - Έμφαση στα 36 δισ. του Ταμείου, στα πλεονάσματα και τη μείωση του χρέους
«Διασκεδάζω πολύ με τους κομμουνιστές» - Επιθέσεις και αιχμές από το προσυνέδριο της ΝΔ
Πρωτοβουλία Πιερρακάκη και Κυρανάκη για αποσυμφόρηση των οικογενειών - Τέλος σε πολυετείς δικαστικές διεκδικήσεις
Ο πρώην πρύτανης διευκρινίζει τι έγινε με τις διαγραφές και τον νόμο 4009/2011
Το δημοσιονομικό κόστος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι υπαρκτό, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί σε συνάρτηση με τα αναμενόμενα οφέλη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ανάκληση της απόφασης του Αρείου Πάγου
Πιλοτική επαναφορά στην κυκλοφορία με αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή
«Ο μόνος που μοιάζει να έχει το θάρρος να μάθει είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»
Η ημερομηνία που πληρώνεται η δεύτερη δόση
Ποιες είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες
«Δεν νοείται α λα καρτ απόδοση Δικαιοσύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Η μηχανή έκανε φασαρία και οι δηλώσεις των δικηγόρων ακούγονταν μόλις και μετά βίας
Εντυπωσιακή ανταπόκριση για το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών και νηπίων - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
«Η πολιτική έχει νόημα μόνο αν αφήνει ένα αποτύπωμα» αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Η εξομολόγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.