- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κηδεία Κώστα Σημίτη: Ο επικήδειος του Τάσου Γιαννίτση - «Αφιέρωσε όλη τη ζωή του ώστε η Ελλάδα να ανέβει ψηλότερα»
«Δημιούργησε την αναγκαία αύρα για τον εκσυγχρονισμό»
Κηδεία Κώστα Σημίτη: Ο επικήδειος λόγος του Τάσου Γιαννίτση - - «Αφιέρωσε όλη τη ζωή του ώστε η Ελλάδα να ανέβει ψηλότερα»
Το «ύστατο χαίρε» απηύθυνε σήμερα στον Κώστα Σημίτη, ο πρώην υπουργός και καθηγητής, Τάσο Γιαννίτση, εκφωνόντας επικήδειο λόγο στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης (9.01).
Ο Τάσος Γιαννίτσης έκανε λόγο για ένα κορυφαίο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής του τόπου. Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ο πρώην υπουργός και καθηγητής υπογράμμισε ότι «μας έκανε υπερήφανους, μας έδωσε υπόσταση και αφιέρωσε την ζωή του όλη ώστε η Ελλάδα να ανέβει ψηλότερα. Και την πήγε», ενώ σημείωσε ότι ο Κώστας Σημίτης «κατανόησε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη βασιζόταν στο να κατανοήσει τον σφυγμό της εποχής και να τον μεταβιβάσει στο κόμμα του και την κοινωνία. Και το πέτυχε. Πήγε μόνο μπροστά συχνά με προσωπικό και πολιτικό κόστος».
«Εκτός από την τιμή που οφείλουμε στον ίδιο είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην αγαπημένη οικογένειά του. Είναι η οικογένεια από την οποία στερήσαμε πολλά χρόνια τον άνθρωπό τους και πρέπει να την τιμήσουμε» είπε ακόμη ο κ. Γιαννίτσης.
Καταλήγοντας ανέφερε: «Πρόεδρε, Κωνσταντίνε θα σε θυμάμαι για τις μη επίσημες συναντήσεις μας, τις ανθρώπινες στιγμές, στη συμπαράστασή σου στις δύσκολες στιγμές μου.
Καλό ταξίδι πρόεδρε, η Ελλάδα πενθεί για την απώλειά σου. Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε σε αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη».
Διαβάστε επίσης → LIVE | Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Σημίτη - Αυτήν την ώρα η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.