- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΕΦΙΜ: Ποιοι ήταν οι πέντε καλύτεροι νόμοι του 2023
Σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Νομοθέτησης
ΚΕΦΙΜ: Ποιοι ήταν οι πέντε καλύτεροι νόμοι του 2023 σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Νομοθέτησης
Tους πέντε καλύτερους νόμους της προηγούμενης χρονιάς και τα πέντε Υπουργεία που νομοθέτησαν καλύτερα σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Νομοθέτησης που δημοσιεύει σε ετήσια βάση το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών παρουσιάζει το ΚΕΦΙΜ. Ο Δείκτης αξιολογεί την ποιότητα νομοθέτησης στους νόμους που ψηφίστηκαν εντός του 2023.
Οι 5 καλύτεροι νόμοι του 2023 σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Νομοθέτησης ήταν:
- Με βαθμολογία 79,2 στα 100, ο νόμος 5076 με τίτλο “Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» - Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων - Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης”.
- Με βαθμολογία 77,6 στα 100, ο νόμος 5061 με τίτλο “Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης”.
- Με βαθμολογία 77,5 στα 100 ο νόμος 5062 με τίτλο “Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”.
- Με βαθμολογία 77,2 στα 100, ο νόμος 5067 με τίτλο “Εφαρμογή διατάξεων του κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2021 σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”.
- Με βαθμολογία 76,4 στα 100, ο νόμος 5053 με τίτλο “Για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας”.
Είναι χαρακτηριστικό, πως στους 5 καλύτερους νόμους προσαρτήθηκαν και ψηφίστηκαν συνολικά μόνο 3 τροπολογίες, με μόλις 8 άρθρα στο σύνολό τους.
Ποια τα πέντε Υπουργεία με την καλύτερη επίδοση
Τα 5 Υπουργεία με την καλύτερη επίδοση στον Δείκτη Ποιότητας Νομοθέτησης για το έτος 2023 ήταν:
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (1 ψηφισθείς νόμος το 2023) με μέση βαθμολογία 79,2 στα 100.
Το Υπουργείο Τουρισμού (1 ψηφισθείς νόμος το 2023) με μέση βαθμολογία 77,3 στα 100.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης (2 ψηφισθέντες νόμοι το 2023) με μέση βαθμολογία 75,6 στα 100.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (1 ψηφισθείς νόμος το 2023) με μέση βαθμολογία 74,3 στα 100.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (1 ψηφισθείς νόμος το 2023) με μέση βαθμολογία 73,7 στα 100.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.