- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σπίτι μου ΙΙ - Αναβαθμίζω το Σπίτι μου: Αναρτήθηκαν οι νέες προκηρύξεις
Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για τρίτεκνους και πολύτεκνους γονείς
Το πρόγραμμα Αναβαθμίζω το Σπίτι μου εστιάζει στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών
Αναρτήθηκαν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις Τράπεζες για τα νέα Προγράμματα Σπίτι μου ΙΙ και Αναβαθμίζω το Σπίτι μου, μετά από την υπογραφή της σχετικής Συμφωνίας Χρηματοδότησης από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου.
Το Πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ, με συνολικό προϋπολογισμό δανείων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το Πρόγραμμα Αναβαθμίζω το Σπίτι μου, με συνολικό προϋπολογισμό δανείων 400 εκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά πρώτης κατοικίας, ειδικά για νέους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω χαμηλότοκων και με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους δανείων. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για τρίτεκνους και πολύτεκνους γονείς, όπου το δάνειο είναι άτοκο σε ποσοστό 75%, για ΑΜΕΑ και για γονείς δυο παιδιών συγκεκριμένων Δήμων του Νομού Έβρου.
Προβλέπεται επίσης, διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων, με το όριο να ανεβαίνει στα 50 έτη -από 39 στο Σπίτι μου Ι- αλλά και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, με το ποσό να φτάνει τις 36.000 ετήσιο εισόδημα για 4μελή οικογένεια. Δύο επιπλέον αλλαγές σε σχέση με το Σπίτι μου Ι σχετίζονται με το γεγονός ότι το εισόδημα που προσμετράται είναι αυτό της τελευταίας τριετίας και όχι μόνο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ δεν υπάρχει ο αυστηρός χρονικός περιορισμός για την παρουσίαση συγκεκριμένου διαμερίσματος στην τράπεζα.
Το νέο πρόγραμμα αφορά ακίνητα με αξία συμβολαίου έως 250.000 ευρώ, έως 150 τ.μ, κατασκευής έως το 2007, και το ποσό του δανείου μπορεί να ανέλθει στις 190.000 ευρώ- από 150.000 που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα - καλύπτοντας έως και το 90% του συμβολαίου. Η διάρκεια του δανείου μπορεί να είναι από 3 έως 30 χρόνια.
Το πρόγραμμα Αναβαθμίζω το Σπίτι μου εστιάζει στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και είναι ανοιχτό σε όλα τα φυσικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες κατοικίας, κύριας ή δευτερεύουσας. Η επιδότηση του επιτοκίου του τραπεζικού δανείου για όλους τους δικαιούχους, φτάνει το 100%, πρόκειται δηλαδή για άτοκο δάνειο. Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι για θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης-ψύξης, ηλιακό θερμοσίφωνα, αντικατάσταση κουφωμάτων, πράσινη στέγη, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών/μικρών ανεμογεννητριών και άλλων ΑΠΕ, καθώς και ευρύτερες εργασίες τοποθέτησης. Το πόσο του δανείου μπορεί να φτάσει έως τις 25.000 ευρώ και η διάρκειά του κυμαίνεται από 3 έως 7 χρόνια.
Τα δυο προγράμματα αναμένεται ότι θα διατίθενται μέσω των εμπορικών τραπεζών που θα συμμετάσχουν σε αυτά, από τα μέσα Ιανουαρίου 2025.
Για περισσότερα δείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (www.hdb.gr)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.