- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Metron Analysis: Προβάδισμα 11,8 μονάδων για τη ΝΔ
Θετικές απόψεις για το ΠΑΣΟΚ
Metron Analysis: Προβάδισμα 11,8 μονάδων για τη ΝΔ
Κέρδη καταγράφουν ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα δείχνει να κεφαλαιοποιεί τη θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
Πρόθεση και Εκτίμηση Ψήφου
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πάνω από τα ποσοστά των ευρωεκλογών συγκεντρώνοντας 29,2% έναντι 17,4% του ΠΑΣΟΚ. Συνολικά οκτώ κόμματα βρίσκονται πάνω από το όριο του 3%. ΚΚΕ 9,1%, Ελληνική Λύση 8,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Πλεύση Ελευθερίας 7,3%, Φωνή Λογικής 5,3% και Νίκη 3%.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το μεγάλο της προβάδισμα το οποίο είναι σταθερά διψήφιο. Το ΠαΣοΚ δείχνει να χάνει λίγο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις ωστόσο παραμένει με διαφορά δεύτερο. Από εκεί και κάτω δε συναντάμε άλλο κόμμα με διψήφιο ποσοστό. ΚΚΕ και Ελληνική λύση δίνουν μάχη για την τρίτη θέση με τη διαφορά τους να είναι 0,3%.
Η πρώτη αξιολόγηση για Ανδρουλάκη και ΠαΣοΚ
Στη δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνονται ερωτήματα για το έργο του ΠαΣοΚ στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 29% έχει θετική γνώμη για το έργο του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ το 57% έχει αρνητική. Συνολικά το 26% των ερωτηθέντων θεωρεί θετικό το έργο μέχρι στιγμής το έργο του ΠαΣοΚ ως αντιπολίτευση, ενώ το 58% έχει αρνητική εντύπωση. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η εικόνα του ΠαΣοΚ στην αντιπολίτευση έχει σημαντική αποδοχή μέσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Δημοτικότητες πολιτικών προσώπων και υπουργών
Στη δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων της χώρας ξεχωρίζουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Νίκος Δένδιας. Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ είναι πρώτος σε δημοτικότητα συγκεντρώνοντας το 44% της προτίμησης των συμμετεχόντων.
Από κοντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 41% και τρίτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%. Πάνω από 30% συγκεντρώνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39% και ο Σωκράτης Φάμελλος με 38%.
Στους υπουργούς επιβεβαιώνεται σε μία ακόμα δημοσκόπηση η δημοφιλία του Νίκου Δένδια. Ο Υπουργούς Εθνικής Άμυνας συγκεντρώνει το 34% της προτίμησης των συμμετεχόντων με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να είναι δεύτερος με 13%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κοπιάστε, στο τέλος θα έχει και φαγητό» αναφέρει το μήνυμα του ευρωβουλευτή
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα
«Δεν εργαλειοποιούμε τους θεσμούς»
Ο νυν αντιπρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία
«Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών» - Το μήνυμα του πρωθυπουργού
«Δεν το δέχομαι να ταλαιπωρείται έτσι ο κόσμος - Για το σημερινό αισθάνθηκα ντροπή»
Tην Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης - Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις
«Μαύρη η θητεία του κ. Τασούλα», ανέφερε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
Αρκεί να είμαστε ξύπνιοι
Δείτε το χιουμοριστικό βίντεο
Oι δυο πρώην πρωθυπουργοί έχουν βρεθεί μαζί ουκ ολίγες φορές
Πτώση καταγράφει το κόμμα του Βελόπουλου
Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο podcast «Table Τoday»
Ήταν ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Ιωαννίνων
Έγγραφες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ανάμεσά τους και η πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ
«Κανένας δεν ασχολείται με τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ σήμερα»
«Η γεωπολιτική αστάθεια είναι πλέον η νέα σταθερά», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.