Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε έξαλλη κατάσταση με επίθεση κατά πάντων
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητούσε συνεχώς τον λόγο
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε έξαλλη κατάσταση με επίθεση κατά πάντων
Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με πρωταγωνίστρια την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είχε άλλο ένα θερμό επεισόδιο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο για την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αμφισβητώντας τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Χαρακτηριστικά, ειρωνεύτηκε την εξήγηση που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας πως «ο κ. Τασούλας εκτός από ορθοπεδικός, αφού μας ενημέρωσε για το πρόβλημα με τη μέση του Πρωθυπουργού, έγινε και ψυχολόγος» επικαλούμενη όσα είπε νωρίτερα ο ΠτΒ για τον αστυνομικό της Βουλής. Εν συνεχεία, η κ. Κωνσταντοπούλου ενοχλήθηκε όταν άκουσε μια διαμαρτυρία από κάποια βουλευτή.
«Πώς λέγεστε εσείς; Ποια είστε εσείς;» ρώτησε επιθετικά προς τα έδρανα της ΝΔ, απευθυνόμενη πιθανότατα στην βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα, ενώ λίγο μετά έστρεψε τα πυρά της στον βουλευτή Κ. Μαρκόπουλο της ΝΔ: «Σας είπα προσωπικά, θέλετε να το ξανακούσετε, γυμνοσάλιαγκας σαν και εσάς δεν θα γίνω ποτέ και γυμνοσάλιαγκες σαν εσάς ο λαός τους στέλνει στο τέλος εκεί ακριβώς όπου ανήκουν».
«Χειρονομεί και βρίζει» φώναξε στη συνέχεια η κα Κωνσταντοπούλου στον αντιπρόεδρο της Βουλής Άρη Λαμπρούλη, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος ζητούσε το λόγο από τον προεδρείο «μας προσβάλει, θα το αφήσετε έτσι;».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε ότι «ο πρωθυπουργός βρίσκεται ξεκάθαρα σε αποδρομή… που δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας… που όταν έφυγε από το βήμα, η κοινοβουλευτική του ομάδα δεν κατάλαβε ούτε ότι τέλειωσε ούτε ότι έφυγε». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι καλύπτουν «τα μέγιστα αίσχη» την ίδια ώρα που χειροκροτούν «μια επιλήψιμη διακυβέρνηση».
Ακολούθως η κ. Κωνσταντοπούλου επανήλθε στο θέμα του αστυνομικού της Βουλής, λέγοντας ότι ενώ η ίδια ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Τασούλα για το «γιατί παρέμενε στη Βουλή ο αστυνομικός ενώ είχε καταγγελθεί για πολλαπλές κακοποιήσεις και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», ο πρόεδρος του κοινοβουλίου την ειρωνεύτηκε, λέγοντας της, ότι «εγώ έκανα μόνος μου έρευνα και μόνος μου κατέληξα».
Επίσης, η πρόεδρος της Πλέυσης Ελευθερίας κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις επίκαιρες ερωτήσεις της ίδιας προς τον πρωθυπουργό τις οποίες - όπως είπε - δεν έχει απαντήσει ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, αυτές αφορούν «το πότε θα ποινικοποιήσει η κυβέρνηση τον όρο γυναικοκτονίες», «το έγκλημα των υποκλοπών», «την ασφάλεια των αερομεταφορών», «το κράτος δικαίου», «το περιβάλλον και την πολιτική προστασία» αλλά και «για τη γενοκτονία που διαπράττεται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητά το κόμμα της αντιπολίτευσης
«Όταν ακούω τη λέξη αριστεία σκέφτομαι τη λέξη συμπερίληψη»
«Πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρξει ένα κόμμα που να μην είναι απλά αντιπολίτευση»
Η έρευνα δείχνει εννιακομματική Βουλή
Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο φαρμακείο του οργανισμού στην Αλεξάνδρας
«Είναι και ζήτημα αξιοπιστίας και της κυβέρνησης και των πανεπιστημίων»
Υποβλήθηκαν 945 καταγγελίες - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Υποχρεωμένος ο πωλητής να ζητά ταυτότητα
Αυτή η αμεσότητα μεταξύ «Ηγέτη» και οπαδών, η τέλεια παγίδα
«Να μείνουμε μακριά από μικροπολιτικές», το μήνυμά του
Η ερώτηση της Τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 297 βουλευτές, εκ των οποίων 50 ψήφισαν «παρών»
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την υποψηφιότητα Κακλαμάνη
«Κοπιάστε, στο τέλος θα έχει και φαγητό» αναφέρει το μήνυμα του ευρωβουλευτή
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα
«Δεν εργαλειοποιούμε τους θεσμούς»
Ο νυν αντιπρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.