- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταχιάος: Αν κάποιος θέλει να παίξει με το Μετρό, θα περάσει πάνω από το πτώμα μου
«Η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε να συνδιαλέγεται με αυτόν τον τρόπο» υπογράμμισε
Νίκος Ταχιάος: Οι νέες δηλώσεις μετά την απειλή για επεισόδια στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Νίκος Ταχιάος, μετά την καταγγελία περί απειλών στα εγκαίνια του Μετρό της Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο και την εισαγγελική παρέμβαση, προχώρησε σε νέες δηλώσεις.
Μέσα από δηλώσεις του στον Ant1, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, έστειλε το μήνυμά του. «Η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε να συνδιαλέγεται με αυτόν τον τρόπο. Αν κάποιος θέλει να παίξει με το Μετρό, θα περάσει πάνω από το πτώμα μου».
Ο υφυπουργός καταγγέλλει ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγαλοπαράγοντα ομάδας της Θεσσαλονίκης πως οι φίλαθλοί του θα «χαλάσουν» τα εγκαίνια του μετρό, που θα γίνουν παρουσία Μητσοτάκη, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό του κόσμου από αγώνα. «Όσοι θα ήθελαν να μας ενημερώσουν ότι γίνονται ζημιές σε ένα έργο, θα έπρεπε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Μιλάμε γι’ αυτή την ομάδα που πρόσφατα έχασε έναν φίλο της από οπαδική βία. Όταν έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία, δεν ήξερα καν για ποιο θέμα μιλάμε. Η απειλή ήταν για το μετρό. Δεν συνδιαλεγόμαστε με αυτόν τον τρόπο», τόνισε και έκλεισε λέγοντας πως «μιλάμε για το μετρό και αφήνουμε στην άκρη τον οπαδισμό».
Τι κατήγγειλε ο Νίκος Ταχιάος
Σύμφωνα με το voria.gr, ο Νίκος Ταχιάος κατέθεσε επιστολή που έχει τη μορφή αναφοράς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκο Καλλίδη, προκειμένου να εξετάσει την καταγγελία και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια πριν τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο (30.11).
«Προσήλθα στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών για να του αναφέρω ένα γεγονός που συνέβη χθες το μεσημέρι. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από έναν μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας τη Θεσσαλονίκης, όπου ξαφνικά μου ειπώθηκε ότι είναι μαζεμένα χιλιάδες άτομα και "θα σας χαλάσουν αυτό που εσείς ετοιμάζετε, θα σας τα σπάσουν όλα μεθαύριο που θα έρθει ο Μητσοτάκης" και μου ζήτησε να μεταφέρω αυτά στον πρωθυπουργό. Ακολούθησε και μια ακόμα επικοινωνία με ένα μήνυμα που ερχόταν να επιβεβαιώσει αυτό που ειπώθηκε προηγουμένως. Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα που μεταφέρεται στον πρωθυπουργό είναι ένα μήνυμα που μεταφέρεται στη Δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ταχιάος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:
«Ζήτησα από τη δικαιοσύνη να προβεί στη διερεύνηση της πιθανότητας τέλεσης αξιόποινων πράξεων μεθαύριο που θα ανοίξει το μετρό, που όπως καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε συνδιαλέγεται με τον χουλιγκανισμό. Στη Θεσσαλονίκη, αυτού του είδους οι προσεγγίσεις είναι απαράδεκτες. Είναι μια πόλη η οποία τον τελευταίο καιρό έχει θρηνήσει ανθρώπους της ακριβώς ως θύματα τυφλού χουλιγκανισμού, του οπαδισμού που όλοι γνωρίζουμε βέβαια ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι κατευθυνόμενος. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να χαλάσει τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Μεθαύριο η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, αλλάζει σελίδα, ξεφεύγει από μονοθεματισμό της συζήτησης γύρω από το μετρό και δεν θα πέσει στον μονοθεματισμο της συζήτησης γύρω από έναν οπαδισμό που δεν ενδιαφέρει τους πολλούς», κατέληξε ο υφυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.