- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΕΟΣ: Έρχεται η μονάδα ελέγχου για φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους
Ποιο είναι το σχέδιο δράσης για το 2025
ΔΕΟΣ: Έρχεται η μονάδα ελέγχου για φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους - Ποιο είναι το σχέδιο δράσης για το 2025
«ΔΕΟΣ» θα ονομάζεται η νέα μονάδα ελέγχου της ΑΑΔΕ που θα εντοπίζει φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους. Στόχος της «Δυνάμεων Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών» - όπως θα είναι η πλήρης ονομασία της μονάδας - είναι η ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αύξηση των φορολογικών εισπράξεων, και κατ’ επέκταση η δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου για τη χρηματοδότηση νέων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση μείωσης της άμεσης φορολογίας και ενίσχυσης των εισοδημάτων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μονάδα ΔΕΟΣ θα λειτουργεί συντονισμένα με τις υπάρχουσες φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες, ενώ η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και φορολογικών δεδομένων θα επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχων σε υποθέσεις υψηλού κινδύνου. Με τον συνδυασμό της ανθρώπινης εμπειρίας και της τεχνολογίας, οι νέες Δυνάμεις Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών θα επικεντρώνονται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες που αποτελούν συχνά εστίες φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως το εμπόριο καυσίμων, ο τουριστικός τομέας και ο κλάδος της βιομηχανίας.
ΔΕΟΣ: Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της μονάδας
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Κώστα Τσάβαλου, το σχέδιο δράσης της μονάδας για το 2025 είναι η καθολική δήλωση των εσόδων-εξόδων των επιχειρήσεων στο myDATA από 1η Ιανουαρίου 2025 και λειτουργία πριν από το τέλος του 2024 της νέας εφαρμογής myDATAapp που θα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εκδίδουν και να διαβιβάζουν παραστατικά όπως τιμολόγια και αποδείξεις λιανικής απευθείας στην πλατφόρμα myDATA μέσω smartphone ή tablet.
Επιπλέον, τον Ιανουάριο του 2025 ενεργοποιείται το Ψηφιακό Πελατολόγιο, το οποίο είναι το ψηφιακό βιβλίο πελατών που θα τηρούν υποχρεωτικά συγκεκριμένοι κλάδοι ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών. Θα παρακολουθείται από την ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο online, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διασταυρώσεων και συγκρίσεων με ομοειδείς επιχειρήσεις. Το Ψηφιακό Πελατολόγιο θα ξεκινήσει από κλάδους όπως συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης και θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους εντός του 2025.
Τέλος, αναμένεται επέκταση του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Πηγή: ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.