- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γιώτα Πούλου: Παραιτούμαι, αλλά δεν ανεξαρτητοποιούμαι
«Αυτές είναι οι μέχρι τώρα αποφάσεις μου», είπε η βουλεύτρια
Γιώτα Πούλου: Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση από τη θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης
Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις αποχωρήσεις βουλευτών κρίνεται το αν το κόμμα της Κουνουνδούρου θα διατηρήσει τον θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μιλώντας σήμερα (11.11) στην ΕΡΤ, η Γιώτα Πούλου δήλωσε ότι δεν θέλει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, η Γιώτα Πούλου σημείωσε ότι «έχω ήδη πάρει μερικές αποφάσεις. Έχω παραιτηθεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως έχω υποβάλει παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που είχα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ως υπεύθυνη συντονίστρια της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου της ΕΠΕΚΕ, αλλά και ως Τομεάρχης Εσωτερικών. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα αποφάσεις μου. Και επίσης ότι παραμένω ως βουλευτής Βοιωτίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έλεγα με έναν ρόλο της συνεργαζόμενης προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, με την έννοια ότι όλα αυτά ήταν πολύ πυκνά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και είμαι σε βαθιά περίσκεψη για τις επόμενες κινήσεις».
Γιώτα Πούλου: Αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εκφράζομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν θα έπρεπε να στερήσω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είχε αναθέσει. Όμως δεν κρύβω ότι ο προβληματισμός μου είναι ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία έχουν ανατρέψει τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 και βεβαίως και του 2019. Άρα θα πρέπει να μετρήσω τις απόψεις στο εκλογικό σώμα δηλαδή, να δω ποιες είναι οι δικές τους απόψεις και το τι πρέπει να κάνω. Αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εκφράζομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα όλα όσα έγιναν και όλο αυτό το δίμηνο, αλλά και κυρίως στο συνέδριο» πρόσθεσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:
«Νομίζω όμως ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Δηλαδή δεν τίθεται το θέμα ότι σήμερα πλέον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα ανεξαρτητοποιηθούν. Νομίζω ότι αυτό θα το ζήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Θα είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν, να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πόσο θα ενταχθούν σε μία κοινοβουλευτική ομάδα του νέου σχήματος του Στέφανο Κασελάκη αυτό δεν το γνωρίζω», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πέρα από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών, ολόκληρων οργανώσεων, μελών, συνέδρων και των συνέδρων έξω από το συνέδριο. Αυτό για μένα είναι το αποκορύφωμα, το γεγονός που με κάνει να φεύγω από το ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικά δεν στέκομαι στο ότι εγώ δεν είχα κάρτα διαπίστευσης. Προτιμώ σε τελευταία ανάλυση να είμαι έξω, με τον κόσμο, παρά μέσα σε μία αίθουσα VIP».
«Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορεί να το ξεδιαλύνει ο Στέφανος Κασελάκης, με την έννοια ότι μετά από μια πορεία δεκαετιών στο χώρο είναι να ξεκαθαρίσω εγώ τη σχέση μου με το χώρο. Τώρα η ανάγκη για το καινούργιο, αν με ρωτήσετε θα σας πω ναι. Υπάρχει ανάγκη για καινούργια πράγματα, για καινούργια σχήματα με νέες ιδέες. Και βέβαια όταν αυτά θα εκφραστούν, εδώ είμαι να αποφασίσω κι εγώ, να σκεφτώ και να αποφασίσω για το τι θα κάνω» κατέληξε η Γιώτα Πούλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.