- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Επίδομα Θέρμανσης: Πού θα κυμανθεί και από τι θα εξαρτηθεί το τελικό ποσό
Σε πόσεις δόσεις θα καταβληθεί
Επίδομα Θέρμανσης: Πού θα κυμανθεί - Από τι θα εξαρτηθεί το τελικό ποσό - Οι δηλώσεις του ΥΠΕΝ, Θεόδωρου Σκυλακάκη
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το Επίδομα Θέρμανσης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, να υποστηρίζει ότι «για πρώτη φορά το τελικό ποσό θα υπολογιστεί βάσει του πόσο κρύο έκανε τον χειμώνα».
Η σχετική ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και «θα ορίζει επιδότηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανση». Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας, το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ και θα ισχύσουν τα ίδια με πέρσι εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για να καθοριστούν οι δικαιούχοι. «Ειδικά στο επίδομα θέρμανσης έχουμε πολύ μεγαλύτερα εισοδηματικά κριτήρια από οποιοδήποτε άλλο επίδομα και αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Κάθε τόσο πρέπει να υπάρχει και μια προσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά πότε αυτό γίνεται είναι αρμοδιότητα του Υπ. Οικονομικών».
Όπως είπε ο υπουργός, το τελικό ποσό θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή. «Θα υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρέλαιο».
Σε δύο δόσεις η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης
Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «θα υπάρξει μια μεγάλη δόση στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, διότι ειδικά στο πετρέλαιο πρέπει να έχουμε και κάποιους λογαριασμούς. Τον Δεκέμβριο θα δοθεί περίπου το 60% του ποσού όλης της περιόδου. Η άλλη δόση, το άλλο 40% θα δοθεί στο τέλος και για πρώτη φορά θα λάβουμε υπόψη πόσο κρύο έκανε στη διάρκεια του χειμώνα σε κάθε περιοχή».
Πετρέλαιο Θέρμανσης: Σε ποιες περιοχές πωλείται ακριβότερα
Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνονται στο 1,19 ευρώ το λίτρο, ενώ υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που η τιμή αγγίζει το 1,52 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με το Mega, οι περιοχές με το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης είναι:
- Γλυφάδα: 1,25€/λίτρο,
- Καρύταινα: 1,25€/λίτρο,
- Άνδρος: 1,28€/λίτρο,
- Σαμοθράκη: 1,38€/λίτρο,
- Πάτμος: 1,52€/λίτρο,
- Αγκίστρι: 1,45€/λίτρο.
Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, η σχετική ΚΥΑ αναμένεται να εκδοθεί σε λίγες ημέρες και θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή του στους δικαιούχους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.