- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης: 13χρονος χάκερ έσπασε τους κωδικούς και μπήκε σε όλα τα Υπουργεία
Όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τη βία μεταξύ ανηλίκων
Γιώργος Φλωρίδης: Ο υπουργός Δικαιοσύνης για τη βία μεταξύ ανηλίκων και την πρόληψη
Στο ζήτημα της βίας μεταξύ ανηλίκων αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - σε συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
«Έχει γίνει εκτεταμένη παρέμβαση στο ποινικό σύστημα της χώρας και παρόλα αυτά υπάρχουν κενά. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα τα κενά ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά βία μεταξύ ανηλίκων», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης και αναφέρθηκε στον άγριο ξυλοδαρμό τής 14χρονης στη Γλυφάδα.
«Για την 14χρονη, δεν είναι κενό αλλά δεν είναι αυτά που θα αναλογούσαν στην ποινική ευθύνη των γονέων που αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς εποπτεία. Σε λίγες μέρες θα το κλείσουμε και αυτό. Υπάρχει μια ποινική αντιμετώπιση για τους γονείς που παραμελούν την επιμέλεια στα παιδιά τους, η οποία δεν είναι ανάλογη με το δυσάρεστο αποτέλεσμα που επέρχεται. Και εκεί θα παρέμβουμε. Τα περισσότερα αποδίδουν, όμως υπάρχουν λίγα και κρίσιμα κενά. Όλα ξεκινούν από την οικογένεια. Οι γονείς που ασκούν τη σωστή φροντίδα στα παιδιά τους έχουν θετικό αποτέλεσμα, στη συντριπτική πλειοψηφία ισχύει αυτό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν ασκείται η επιμέλεια και η φροντίδα που πρέπει. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που είναι σε έξαρση και άρα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη ρίζα του. Η ρίζα του είναι η φροντίδα που πρέπει να ασκούν οι γονείς. Με τον νόμο που μπροστά του ο εισαγγελέας, σωστά έπραξε», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.
Φλωρίδης: Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που έσπασε όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων
«Έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα που αφορά σε παιδιά που είχαν παραβατική συμπεριφορά πριν και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα, ανέλαβαν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες. Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που έσπασε όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων. Και επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον τάδε κώδικα. Τον έπιασαν αυτόν, και το παιδί αυτό είναι μέντορας πλέον. Αυτός έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές οι οποίοι είδαν ότι είναι διάνοια και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί. Στα 16 του έτη, ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν για τις δικές τους εταιρείες. Αλλά δεν μπορούσε να πάει γιατί ήταν ανήλικος. Τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στο κομμάτι της πρόληψης σχολιάζοντας: «Θα έπρεπε να υπάρχει συμβουλευτική υπηρεσία για τους γονείς, και το άλλο, να έρθει ένα ποινικό σύστημα το οποίο να έχει συνέπειες για εκείνον που δεν προσέχει την οικογένειά του ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις. Εξετάζουμε όπου υπάρχουν ρωγμές στο ποινικό μας σύστημα, ν να τις κλείσουμε. Για το να κόβονται επιδόματα για όσους παρανομούν, δεν είναι στη δική μου ευχέρεια. Η αίσθηση ατιμωρησίας που υπάρχει στον κόσμο μας έκανε να θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι το τέλειο, έχει ρωγμές, αλλά χτίζουμε πάνω σε αυτή τη βάση. Τα αποτελέσματα πιστεύω θα αρχίζουν να φαίνονται. Τώρα, αν κανείς κάτι και το δικαστήριο σου δίνει αναστολή, αν κανείς ξανά κάτι, πας στη φυλακή δεν έχει δεύτερη ευκαιρία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.