Πολιτικη & Οικονομια

Τα χάπια μου

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα διατεθεί στην αγορά η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης.

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 266
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα διατεθεί στην αγορά η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά της νέας γρίπης. Λόγω της αυξημένης εποχιακής ζήτησης, η τιμή του εμβολίου θα είναι σχετικά υψηλή, θα υπάρχουν όμως συμφέρουσες προσφορές σε οικογενειακά πακέτα, ενώ με σημαντική έκπτωση θα πωλούνται ελαττωματικά και μεταχειρισμένα. Σε συμφέρουσες τιμές θα μπορούν επίσης οι καταναλωτές να προμηθευτούν εμβόλια για τύπους γρίπης περασμένης σεζόν. Σε περίπτωση που οι ποσότητες δεν επαρκούν για τις ανάγκες της αγοράς, θα γίνει εισαγωγή εμβολίων ελευθέρας βοσκής από τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, τα οποία θα πωλούνται στην κρεαταγορά με ειδική σφραγίδα, προκειμένου να διαχωρίζονται από τα ντόπια. Επιπλέον, τα μη γνήσια εμβόλια είναι πιο τριχωτά και ξεβάφουν στο πλύσιμο.

Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση του φαρμάκου, το οποίο όπως επισημαίνεται δεν πρέπει να λαμβάνεται με τις χούφτες, όπως τα συνήθη αντιβιοτικά. Για το λόγο αυτό θα συνταγογραφείται μόνον από γιατρούς ή από τα ΚΕΠ με την προσκόμιση

βιβλιαρίου ασφάλισης ή λογαριασμού ΔΕΗ. Τα εμβόλια σε ενέσιμη μορφή κυκλοφορούν και σε κοκτέιλ για παιδιά με την επωνυμία H1N1 On Ice και H1N1 Peach με δροσερή γεύση σύκου. Το φάρμακο πωλείται και μέσω ίντερνετ απο τη διεύθυνση www.sex666/cobina/index/html σε διακριτική συσκευασία δώρου μαζί με μια καρτέλα βιάγκρα και ένα σετ μαξιλαροθήκες σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Γενικώς πάντα θεωρείται παραδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι οι  Έλληνες λόγω γονιδίων είναι απρόσβλητοι στον ιό, τον οποίο ο διεθνής σιωνισμός και οι Σκοπιανοί εξαπέλυσαν στο Μεξικό προκειμένου να μας βλάψουν.