- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ: Κοινή επιστολή Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου και Δούκα
Τι ζητούν για την εκλογή προέδρου
ΠΑΣΟΚ: Κοινή επιστολή Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου και Δούκα - Τι ζητούν για την εκλογή προέδρου
Οι εκπρόσωποι τριών υποψηφίων (Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Δούκα και Ν. Γιαννακοπούλου) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για τη τήρηση των διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), κυρία Βρυώνη με την οποία ζητούν να τηρηθούν όσα έγιναν σε προηγούμενες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.
«Εκφράζουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον ίδιο αυτονόητο πολιτικό στόχο. Δηλαδή να στηρίξουμε μια εκλογική διαδικασία που θα είναι α) κρυστάλλινη, β) θα μεταχειρίζεται όλους τους / τις υποψηφίους προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας», αναφέρουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ.
Επικαλούνται την αναφορά του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου τότε, επισημαίνουν, «δήλωσε με σαφήνεια, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος στις 3/10/2021, με την παρουσία της Αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, στον οδικό χάρτη για τις εκλογές για την Ανάδειξη Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε τότε το πλαίσιο, το οποίο είχε δύο κρίσιμες αλλά βασικές παραμέτρους : α) Κάθε υπογραφή σε Δήλωση στήριξης υποψηφίου, ισοδυναμούσε με αίτηση εγγραφής στο Κίνημα και β) ότι θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στη λήψη των διαδικαστικών Αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ».
Οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων σημειώνουν ότι θεωρούν «αυτονόητο, ότι οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν και σε αυτή τη διαδικασία», όπως άλλωστε ο πρόεδρος εξήγγειλε.
«Στην κατεύθυνση αυτή σας επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα :
1. Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους.
2. Η ανακήρυξη πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα.
3. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/στους υποψηφίους προέδρους.
4. Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων.
Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρέφους εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να μην στείλουμε ποτέ ξανά το λογαριασμό στα παιδιά μας», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
Οι δηλώσεις υποβάλλονται από 21 έως και 31 Σεπτεμβρίου
«Αβάσιμοι, απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι ισχυρισμοί»
Από αύριο οι ενστάσεις
Με τη νέα ρύθμιση θεσπίζεται για πρώτη φορά σύστημα επισήμανσης ληξιπρόθεσμων οφειλών
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Διπλά χαρτοφυλάκια για Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Θεόφιλο Ξανθόπουλο
Νέες ανατιμήσεις προσεχώς στην αντλία
Πού και μέχρι τι ώρα κάνετε την αίτηση
Τρεις ημέρες νωρίτερα η πληρωμή αυτόν τον μήνα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Πόσοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι
Τι λεφτά θα πάρουν 8.552 συνταξιούχοι του Δημοσίου
Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου
«Οδύσσεια» και «Ιθάκη» πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η προθεσμία και τα πρόστιμα
Αναδρομικά για το 2024 και νέα πίστωση έως το τέλος Νοεμβρίου για τα μισθώματα του 2025
Είχαν καταργηθεί το 2012
Περισσότερες δυνατότητες Erasmus για τους εκπαιδευτικούς
Η χώρα αποκτά έναν πλήρως ανανεωμένο χάρτη για το πού και με ποιους όρους μπορούν να αναπτύσσονται έργα ΑΠΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.