- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κασσελάκης προς εργαζόμενους της Αυγής και του Κόκκινου: «Πώς πάει παιδιά;» - «Εσείς πού είστε;» του απάντησαν (Βίντεο)
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Κασσελάκης προς εργαζόμενους της Αυγής και του Κόκκινου: «Πώς πάει παιδιά;» - «Εσείς πού είστε;» του απάντησαν (Βίντεο)
Νέα κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, πραγματοποιούν, από τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης, εργαζόμενοι στην «Αυγή».
Την ίδια ώρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να συζητήσει για το σχέδιο εξυγίανσης για τα κομματικά μέσα («Αυγή» και «Στο Κόκκινο»), το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικό αριθμό απολύσεων. Καταφθάνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πλησίασε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:
Κασσελάκης: Γεια σας παιδιά, πού είστε, πώς πάει;
Εργαζόμενοι: Eμείς εδώ είμαστε, εσείς πού είστε;
Ακολούθως, ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΕΠΗΕΑ ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να βρεθεί «μια βιώσιμη και τίμια λύση για την Αυγή», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «ελάτε πάνω, όχι εδώ. Πείτε μου ποιοι θέλετε να έρθετε».
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο αναρωτήθηκε πόσοι άραγε θα παρουσιάσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να δοθεί η δημοσιότητα που αναλογεί στο ζήτημα.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», που παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούλιο και δεν έχουν λάβει επίδομα αδείας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των κομματικών μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγη ώρα μετά το τετ α τετ που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου -όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για την επόμενη ημέρα των κομματικών μέσων- ο Χρήστος Τζίφας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής» στην ΕΠΗΕΑ είπε ότι «τα χειρότερα σενάρια για εμάς έχουν επιβεβαιωθεί. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της “Αυγής” δεν λύνει κανένα πρόβλημα και δεν συνοδεύτηκε τότε από κανένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα».
Σύμφωνα με τον Χρήστο Τζίφα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση: «Είμαστε στα τέλη Αυγούστου, στην απόλυτη οικονομική ασφυξία, απλήρωτοι. Δεν έχουμε πληρωθεί τον Ιούλιο, δεν μας έχει δοθεί καν το επίδομα αδείας, ζούμε τον απόλυτο εργασιακό, οικονομικό εξευτελισμό. Ο εργοδότης μας έχει όνομα. Είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι και είναι κανονικός εργοδότης. Έστω και αργά πρέπει να το καταλάβει. Είναι όντως μια κρίσιμη μέρα σήμερα, που δεν χωρά παρατάσεις, παίζει στις καθυστερήσεις. Σήμερα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που έχει ως εργοδότης απέναντί μας. Και για την “Αυγή” και για το “Κόκκινο”. Η “Αυγή” και το “Κόκκινο” είναι ο καθρέπτης του εργοδότη μας στην κοινωνία. Αν συμπεριφέρεται έτσι σε μας, αναρωτιέμαι πώς θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα άλλου εργαζομένου».
Στον ίδιο τόνο και ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» στην ΕΣΗΕΑ: «Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση του σταθμού αρνείται να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για ενημέρωση. Έχουμε γνώση των διαρροών σχετικά με ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο θα χαρακτήριζα ανησυχητικό αλλά δεν είναι κάτι επίσημο. Αυτό που περιμένουμε σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία είναι μια λύση σε ένα πρόβλημα που έχει αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 εργαζόμενους σχεδόν όλο το καλοκαίρι»
Οι εργαζόμενοι, όπως είπε, δεν συζητούν για απολύσεις και μειώσεις, αλλά «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για άλλους τρόπους μείωσης του κόστους εφόσον ο βασικός μέτοχος θέλει να μειώσει το κόστος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.