- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής: Η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου
Τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής: Η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου
Η Πόπη Τσαπανίδου, θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα βουλευτού επικρατείας ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου διευκρινίζουν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής.
To Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με την υποβληθείσα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλου ως προς τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν τα εξής:
α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.
β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τσαπανίδου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 28 Αυγούστου 2024.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος, στην επιστολή παραίτησής του, υπογραμμίζει: «Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η φωνή τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς».
Μετά την Πόπη Τσαπανίδου, υπενθυμίζεται ότι σειρά έχουν οι: Μιχαλης Καλογήρου, Τζενη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής (που ανήκει στο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, ΚΟΣΜΟΣ) και η Ζωρζέττα Λάλη (που ανήκει στη Νέα Αριστερά).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.