- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής: Η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου
Τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής: Η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου
Η Πόπη Τσαπανίδου, θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα βουλευτού επικρατείας ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου διευκρινίζουν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής.
To Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με την υποβληθείσα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλου ως προς τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.
Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν τα εξής:
α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.
β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τσαπανίδου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 28 Αυγούστου 2024.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος, στην επιστολή παραίτησής του, υπογραμμίζει: «Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η φωνή τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς».
Μετά την Πόπη Τσαπανίδου, υπενθυμίζεται ότι σειρά έχουν οι: Μιχαλης Καλογήρου, Τζενη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής (που ανήκει στο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, ΚΟΣΜΟΣ) και η Ζωρζέττα Λάλη (που ανήκει στη Νέα Αριστερά).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.