Πολιτικη & Οικονομια

Αυτιά οριζόντια κλειστά

Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μην είναι η ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων;

Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 267
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Μην είναι η ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων; Μην είναι ό,τι μας συμφέρει; «Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να κρίνεται για το αν σέβεται ή όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάλογα με τη σεξουαλική προτίμηση». Αυτή η βαθυστόχαστη δήλωση ακούστηκε στην ελληνική βουλή με αφορμή την (κατα)ψήφιση της πρότασης νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Προτείνω λοιπόν στην εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, που το είπε, να κατσαδιάσει τον ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διότι οι άσχετοι συμπεριέλαβαν το σεξουαλικό προσανατολισμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώ η κ. Παπακώστα, που προφανώς ξέρει καλύτερα, και τους γκέι υποβιβάζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και την κυβέρνηση βγάζει αθώα, αφού τα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς αυτά που δεν σέβεται δεν είναι ανθρώπινα!

Το εκνευριστικό είναι ότι επικαλούνται διάφορα κουλά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν το ρατσισμό τους. «Αντιφατική και πρόχειρη» πρόταση νόμου, που κατατέθηκε με πρεμούρα στο θερινό τμήμα. Μα έχουμε ήδη ίσα δικαιώματα, με το νόμο 3304/2005 που απαγορεύει κάθε διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στους χώρους εργασίας. Στους υπόλοιπους χώρους; Αν αρρωστήσει ο σύντροφός μου, δεν έχω δικαίωμα ούτε στο δωμάτιο να μπω, αν εγείρουν αντιρρήσεις οι συγγενείς του, κι ας είμαστε ζευγάρι 15 χρόνια! Ούτε κοινή περιουσία μπορούμε να δημιουργήσουμε, πόσο μάλλον οικογένεια.

Αυτά είναι αλαμπουρνέζικα για την Εύα Μελά του ΚΚΕ, που νοσταλγεί τους θεσμούς του Μεσαίωνα, όταν ο κόσμος παντρευόταν μόνο για να γεννοβολήσει. «Ο γάμος έχει να κάνει κύρια με τη διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών και όχι με τη σεξουαλική σχέση ή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης». Έλα! Δεν ξέρω αν είναι παντρεμένη, αλλά αν είναι, τι δουλειά έχει να γυρνοβολάει στη Βουλή αντί να κάθεται σπίτι της και να διαιωνίζει το είδος; Στο ΛΑΟΣ δεν αναφέρομαι καν, γιατί θα λερώσω το πληκτρολόγιο. Όχι ότι το ΠΑΣΟΚ κόβεται ιδιαίτερα, αλλιώς θα έβαζε εισηγητή τον πιο έμπειρο κ. Βενιζέλο.

Oι βουλευτές μας χέστηκαν για το θέμα μας. Εμείς; Περιμένουμε την ΕΕ να έρθει καβάλα στο νομικό της άτι για να μας σώσει, σαν άχρηστες δεσποσύνες στον πύργο. Βέβαια, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει κάθετα τα αυτιά της στο θέμα. Οριζόντια όμως τα σφραγίζει!

Greek kefi

Το mybar ρίχνει διπλοπενιές κάθε Τετάρτη βράδυ, με Greek Night. Περισσότερα δεν λέω, γιατί όσες φορές έχω μιλήσει για ελληνική μουσική έχω φάει φάπες (δικαιολογημένες).