- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φλωρίδης για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: Η κοινωνία δεν έγινε ξαφνικά βίαιη
«Το πλαίσιο που δημιουργούμε είναι αυτό που επιτρέπει στα θύματα να αρχίσουν να μιλάνε» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης μίλησε σήμερα (26.6) στον ΣΚΑΪ για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται στην Ελλάδα, με αφορμή και τη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του.
Ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι «το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα σε όλους να καταλάβουν ότι αν κάνουν κάτι επιλήψιμο θα οδηγηθούν στη φυλακή. Το πλαίσιο που δημιουργούμε είναι αυτό που επιτρέπει στα θύματα να αρχίσουν να μιλάνε. Η κοινωνία δεν έγινε ξαφνικά βίαιη. Δημιουργήσαμε την προϋπόθεση να προστατεύουμε αυτούς που καταγγέλλουν περιστατικά βίας,πχ. γιατρούς που κινδύνευαν με μηνύσεις. Με την παλιά νομοθεσία έβγαιναν έξω βαρυποινίτες. Αν θέλουν να αποσυμφόρηση στις φυλακές μπορεί να γίνει με όσους έχουν μικρές ποινές», είπε και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. «Μας κάλεσε ο πρωθυπουργός και μας είπε ότι δεν θέλει να ακούσει ξανά τα ίδια. Κάτι δεν κάνουμε καλά» και συμπλήρωσε «ενισχύσαμε το υφιστάμενο σκληρό πλαίσιο για την αθλητική βία. Κλείσαμε τα γήπεδα και τα ανοίξαμε μετά από δύο μήνες και διεξήχθη το καλύτερο πρωτάθλημα».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ειδικότερα στη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία και επεσήμανε ότι θα δικαστεί με το υφιστάμενο πλαίσιο, αναφέροντας ως παράδειγμα περίπτωση άνδρα που χτύπησε με λοστό τη γυναίκα του και που δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών φυλάκισης με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγείται κατευθείαν στη φυλακή.
Ο Γιώργος Φλωρίδης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Φλωρίδης κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει αδυναμία επαφής με τις εξελίξεις. Προσπαθούν με συνταγές του 20ου αι. να ερμηνεύσουν τα πράγματα του 21ου. Τους οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινωνία».
Μάλιστα, για το αν υπάρχουν μαύρα χρήματα στα κόμματα απάντησε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ ταμίας κομμάτων ενώ για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή» είπε ότι αυτό «είναι κακό για τη δημοκρατία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διεθνείς εξελίξεις και στην οικονομία, όχι στις παλιές αντιπαραθέσεις
Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Βουλή για τον στενό του συνεργάτη
Η δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Για ποια νησιά προβλέπονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και η απουσία επίγνωσης για όσα παίζονται στα υπουργικά γραφεία
Κρίσιμο το επόμενο 48ώρο για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ μετά από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.