Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς: Δεν είναι εμπόδιο τα χρέη του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Παππάς: Δεν είναι εμπόδιο τα χρέη του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική συνεργασία - Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Παππάς σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στη δημιουργία κάτι ενιαίου, ενός κόμματος «συνομοσπονδία» όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε το εξής: «Νομίζω ότι αυτή η κουβέντα δεν είναι καθόλου ώριμη αλλά η προοπτική μιας εκλογικής συνεργασίας η οποία θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές είναι κάτι εφικτό και επιθυμητό».

Νίκος Παππάς: Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία

Όσα είχε δηλώσεις ο Νίκος Παππάς λίγες ημέρες πριν στο Open: «Υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία», είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για διάλυση κομμάτων, αλλά για ένωση. Επιπλέον, σημείωσε ότι προτείνει ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με έναν κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. «Υπάρχει τρόπος να υπάρχει συνδυασμός που θα εμπίπτει στις πρόνοιες του νόμου», επισήμανε και έκανε λόγο για μια κατά το νόμο «ένωση κομμάτων, όχι διάλυση», και έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία. Επίσης, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συνεργασία, σημείωσε ότι μπορεί να συμμετάσχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε πως είναι μάλλον απίθανο η Πλεύση Ελευθερίας να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνεργασία, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο». «Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. (…) Εάν αυτοί οι δύο χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός».

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής Αριστεράς», είπε ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε: «Το θεμέλιο μιας τέτοιας συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που απαντά στα ζητούμενα».