- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πόθεν Έσχες: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις δηλώσεις
Τι προβλέπεται για τα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα
Πόθεν έσχες: Παράταση στην υποβολή δηλώσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024 - Τι προβλέπεται για τα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα
Με τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ανασφάλιστα οχήματα, παρατείνεται η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης Πόθεν Έσχες.
Με την τροπολογία οι Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ.
α) αρχικές, απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 28η.2.2023 έως και 30ή.9.2024, και
β) ετήσιες του έτους 2023 (χρήση 2022) και του έτους 2024 (χρήση 2023) υποβάλλονται σύμφωνα τις διατάξεις του ν. 5026/2023 μέχρι και 31η.12.2024.
Πόθεν Έσχες: Η παράταση στις δηλώσεις και η πρόβλεψη για τα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα
Ειδική πρόβλεψη γίνεται για τα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα του άρθρου 4 του ν. 5026/2023, τα οποία έχουν υποβάλει ή θα υποβάλλουν, σύμφωνα τις διατάξεις του ν. 3213/2003, δήλωση πόθεν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ν. 3213/2003 μέχρι την έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ.1 του άρθρου 21 του ν. 5026/2023.
Οι δηλώσεις αυτές θεωρούνται ισχυρές χωρίς, όμως, οι ανωτέρω υπόχρεοι να απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής αρχικής και ετήσιας Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ., σύμφωνα τις διατάξεις του ν. 5026/2023, για το ίδιο διάστημα στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ν. 5026/2023.
Τι ισχύει για υποβληθείσες δηλώσεις
Οσον αφορά τις αρχικές Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. των ετών 2023 και 2024, για τις υπόλοιπες κατηγορίες υπόχρεων, οι οποίες έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ν. 3213/2003 μέχρι την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 5026/2023, θεωρούνται ισχυρές και τα υπόχρεα πρόσωπα απαλλάσσονται από υποχρέωση υποβολής αρχικής Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ν. 5026/2023.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παράταση δίνεται με δεδομένη την τεχνική πολυπλοκότητα της προετοιμασίας της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής ΔΠΚ και ΔΟΣ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.