- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Metron Analysis: Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων
Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία
Κεντροαριστερά: Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θέλει σύγκλιση δυνάμεων
Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το μέλλον της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου «Αλέξης Τσίπρας» στο Ωδείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες (69%), από όλη την παλέτα των κομμάτων, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των δυνάμεων σε ένα ενιαίο σχήμα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν σύμπραξη των κομμάτων.
Επιπλέον η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57% εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 42% που πιστεύει το αντίθετο.
Τέλος, σύμφωνα με την Metron Analysis το 45% εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές ενισχύθηκε η Άκρα Δεξιά, το 25% η Δεξιά, το 11% το Κέντρο και το 9% η Αριστερά.
Ζαχαριάδης και Γεροβασίλη θέλουν σύγκλιση με ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζουν προς τη συγκρότηση ενιαίου φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. «Αυτά που μας χωρίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερα από αυτά που μπορούν να μας ενώσουν» τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Action24. «Η πρότασή μου, που θα γίνει στα συλλογικά όργανα του κόμματος, είναι να πάρουμε πολιτικές πρωτοβουλίες με βάση το πρόγραμμά μας για κοινές δράσεις και συνέργειες σε ζητήματα όπου έχουμε κοινή ατζέντα. Αν προχωρήσει αυτό με θετικό τρόπο, έχουμε μου λέτε το κεκτημένο της Αθήνας, είναι θετικό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Όλγα Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άντεξε και υπάρχουν προϋποθέσεις για να μπορέσει ο χώρος μας να αποτελέσει τον πυρήνα, της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας», είπε στο ρ/σ των Παραπολιτικών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, το ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος στην ομιλία του στην ΚΟ ότι προτίθεται, μιλάμε για συγκλίσεις βάσης, για ευρύτατες συγκλίσεις κοινωνικές οι οποίες είναι απαραίτητες για να προχωρήσει το οποιοδήποτε εγχείρημα». Την ίδια στιγμή, τόνισε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω» την κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά συμπλήρωσε πως «αυτό απαιτεί ωριμότητα του πολιτικού συστήματος εκτός από την ανάγκη της κοινωνίας η οποία είναι ήδη υπαρκτή και καταγεγραμμένη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.