Πολιτικη & Οικονομια

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Τι θα ισχύσει για τις ενστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα
Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα © David Vives/ Unsplash

Κοινωνικός τουρισμός 2024: Πότε βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα - Τι θα ισχύσει για τις ενστάσεις

Mετά από μία μικρή παράταση έκλεισε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» την Τρίτη 11.06. Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και οι ενστάσεις.

Φέτος υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για το πρόγραμμα, το οποίοι αναμένεται να ξεκινήσει 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές. Προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 50 εκ. ευρώ, ενώ η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται πως για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Πότε αναμένεται να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024»
Πότε αναμένεται να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» © Johnny Africa/ Unsplash

Πάντως δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά, που επιτρέπει στους δικαιούχους να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν. Στα παραπάνω προστίθεται φέτος και η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας παραδοσιακά ανακοινώνονται μέσα στον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, με τις αιτήσεις φέτος να κλείνουν στις 11 Ιουνίου, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι. Πέρσι, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν δέκα ημέρες μετά, την 21η Ιουνίου.

Σε πρώτη φάση η ΔΥΠΑ αναρτά προσωρινούς πίνακες των Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Αποκλειομένων του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» στον ιστότοπό της. Στη συνέχεια, ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και, τέλος, οι οριστικοί πίνακες.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων, ενώ η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου φαίνεται προσπαθεί η ΔΥΠΑ να ανακοινώσει τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» για τις δωρεάν διακοπές. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινώσει τα προσωρινά αποτελέσματα στη συνέχεια θα δοθούν τρεις μέρες για ενστάσεις και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα βγουν τα οριστικά ώστε από την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα κάνετε ένσταση

Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την ένστασή τους και οφείλουν να:

  • αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και
  • να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση, Παράρτημα 2ου Μέρους, το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άννα Διαμαντοπούλου και το προσκλητήριο
Η Άννα Διαμαντοπούλου και το προσκλητήριο

Το ανόητο σύνθημα «να φύγει ο Μητσοτάκης» να μετατραπεί σε προσκλητήριο για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η Διαμαντοπούλου μπορεί. Οι ψηφοφόροι θέλουν;

Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών
Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών

Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.