Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Ακόμα πιο δύσκολη η σημερινή ημέρα - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών

«Παρά τη ρητή απαγόρευση κάποιοι επιμένουν να ρισκάρουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κικίλιας: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα
Κικίλιας: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κικίλιας: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα - «Παρά τη ρητή απαγόρευση κάποιοι επιμένουν να ρισκάρουν»

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που έδωσαν χθες οι πυροσβέστες τόσο με τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κηφισιά όσο και με πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ρόδο, Έβρο, Ζάκυνθο και Βοιωτία και προειδοποίησε πως η σημερινή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για την υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών. Όπως ανέφερε «σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων περιμένουμε και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 43 βαθμούς».

«Δεν θα σταματήσω να προειδοποιώ ότι ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εμπρηστές από πρόθεση, αλλά κυρίως από εμπρηστές εξ αμελείας, οι οποίοι, παρά τη ρητή απαγόρευση επιμένουν να ρισκάρουν, κάνοντας επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο», σημειώνει και υπογραμμίζει πως «ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό».

Όπως επισημαίνει, η πρόωρη έναρξη των καυσώνων, σε συνδυασμό με τον άνυδρο χειμώνα, «μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σημέιωσε ότι «οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες». Ο κ. Κικίλας τόνισε ακόμη ότι «η σημερινή μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη» επισημαίνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να επιδείξουν, με τη σειρά τους, ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

«Η πρόωρη έναρξη των καυσώνων, σε συνδυασμό με τον άνυδρο χειμώνα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μία εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχες και με τις αστικές πυρκαγιές. Μια τέτοια σκληρή μάχη έδωσαν χτες το απόγευμα στο εργοστάσιο στην Κηφισιά, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά, την οποία κατάφεραν να την περιορίσουν εγκαίρως, προτού επεκταθεί σε διπλανές εγκαταστάσεις, με ολέθριες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, συνέπειες.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν καταφέρει αυτές τις ημέρες του καύσωνα να αντιμετωπίζουν άμεσα δεκάδες επικίνδυνες πυρκαγιές, πριν προλάβουν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες. Ενδεικτικά, χτες οι πυροσβέστες μας πάλεψαν με τις φλόγες στις πυρκαγιές της Μεσσηνίας, της Ρόδου, του Έβρου, της Ζακύνθου και το βράδυ στη Βοιωτία, ενώ οι χρόνοι που κατάφεραν για να τις οριοθετήσουν κυμαίνονταν από 15 λεπτά μέχρι το πολύ δύο ώρες. Όμως η σημερινή ημέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, περιμένουμε και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους, με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 43 βαθμούς.

Δεν θα σταματήσω να προειδοποιώ ότι ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εμπρηστές από πρόθεση, αλλά κυρίως από εμπρηστές εξ' αμελείας, οι οποίοι κατά τη ρητή απαγόρευση επιμένουν να ρισκάρουν, κάνοντας επικίνδυνες εργασίες στην ύπαιθρο. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό. Καλώ τους συμπολίτες μας με τη σειρά τους να επιδείξουν ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.