- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Ένας στους τέσσερις Έλληνες στο όριο της φτώχειας για το 2023
Στην 4η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα μας
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το 2023, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ανησυχητική
Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και δύο στους δέκα στην ΕΕ ζουν στο όριο της φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2023 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
To 21% του πληθυσμού της EE διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας
Συγκεκριμένα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας.
Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε ελαφρά το 2023 σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).
Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της ΕΕ το 2023. Οι υψηλότερες τιμές αναφέρθηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%).
Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).
Βασικά ευρήματα
– Το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. αυτό ισοδυναμούσε με το 21,4 % του πληθυσμού της ΕΕ.
– Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην ΕΕ ήταν, το 2023, υψηλότερος για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες (22,3 % έναντι 20,3 %).
– Πάνω από το ένα πέμπτο (22,4 %) του πληθυσμού της ΕΕ που ζούσε σε νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2023.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Οι συνολικές αφίξεις μειώθηκαν από περίπου 890.000 το 2015 σε 48.000 το 2025, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε στοιχεία για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργιάδη κάθε επιτυχία στο έργο και στις δράσεις της κοινότητας
Eπίσκεψη στο αμαξοστάσιο πλατείας Αττικής της Ο.ΣΥ
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής
«Καλώ τους πολίτες να μην επενδύσουν σε πρόσωπα που τους πρόδωσαν επανειλημμένα»
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Κυρανάκης: «Οι προτάσεις που θα προκύπτουν πρέπει να είναι εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές»
Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο τι υπόσχεται κάθε κόμμα, αλλά και το με ποιους, με ποιο πρόγραμμα και με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία σκοπεύει να κυβερνήσει.
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Το σύστημα που κάποιοι έβλεπαν ως ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι σήμερα ένα από τα ισχυρά της χαρτιά» τόνισε
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνει τις προτάσεις του κόμματος σε ειδική ημερίδα στο Ωδείο Αθηνών
«Κακομοιριά είναι να ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα εκτός από το πώς θα δημιουργήσεις έναν έμπιστο πολιτικό χώρο»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.