Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: 0,33% το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία - «Άνθρακες ο θησαυρός»

«Κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε, κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε τη λειτουργία του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης για κινητοποιήσεις συνδικαλιστών: Στο 0,33% η συμμετοχή στην απεργία - Κάλεσμα σε διάλογο απευθύνει ο υπουργός Υγείας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σε ανάρτησή του τους απεργούς συνδικαλιστές στον χώρο της Υγείας © Κώστας Τζούμας/Eurokinisi

Άδωνις Γεωργιάδης για κινητοποιήσεις συνδικαλιστών: Στο 0,33% η συμμετοχή στην απεργία - Κάλεσμα σε διάλογο απευθύνει ο υπουργός Υγείας.

Τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΕΙΝΑΠ και του ΟΕΝΓΕ σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτησή του, έκανε λόγο για μόλις 0,33% εργαζομένων που έκαναν στάση εργασίας. Ο υπουργός Υγείας δημοσιοποίησε μάλιστα και πίνακα με τον αριθμό των γιατρών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ανά νοσοκομείο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, «άνθρακες ο θησαυρός, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε, κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε τη λειτουργία του».

Ο υπουργός Υγείας προέτρεψε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβληματιστούν σοβαρά «πώς γίνεται όλα στην Υγεία να “πηγαίνουν τόσο χάλια” και όμως κανείς από τα μέλη τους να μην τους ακολουθεί».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε επίσης, πως μετά τις ευρωεκλογές θα τους καλέσει σε έναν «καλόπιστο διάλογο», αλλιώς «θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς, πράγμα που δεν επιθυμούμε».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Το είχα επισημάνει και ως Υπουργός Εργασίας, το συναντώ και ως Υπουργός Υγείας. Οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από πολλά έτη που λένε «όχι σε όλα» απλά δεν εκπροσωπούν σχεδόν κανέναν. Χθες οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ (οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις τον ιατρών του ΕΣΥ) είχαν προκηρύξει στάση εργασίας.

Αφορμή είχε σταθεί η κρίση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κρίση που είχε ήδη λυθεί πριν την κινητοποίηση τους, όμως αυτοί έκριναν σκόπιμο να προχωρήσουν για να δείξουν την δυσαρέσκεια του χώρου της Υγείας κατά της Κυβερνήσεως και ειδικά κατά εμού.

Μόλις έλαβα τα αναλυτικά στοιχεία της συμμετοχής στην χθεσινή τους λοιπόν πολυδιαφημισμένη κινητοποίηση: 0,33% ποσοστό συμμετοχής…..άνθρακες ο θησαυρός κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε την λειτουργία του, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε, βασικά εάν δεν υπήρχε το σημερινό πρωτοσέλιδο της @DimokratiaGr που κάνει φιλότιμες ομολογώ προσπάθειες να δείξει ότι ο κόσμος της Υγείας «βράζει», δεν θα θυμόταν κανένας καν ότι είχε υπάρξει τέτοια γενική στάση εργασίας χθες….θα συμβούλευα όλες αυτές τις οργανώσεις να προβληματιστούν σοβαρά πώς γίνεται όλα στην Υγεία να «πηγαίνουν τόσο χάλια» και όμως κανείς από τα μέλη τους να μήν τους ακολουθεί.

Μετά τις Ευρωεκλογές που το πολιτικό θερμόμετρο θα έχει πέσει, ελπίζω να καταλάβουν όλοι ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε διάλογο χωρίς τις γνωστές ετικέτες και ναι εγώ ψηφίζω εδώ και 4 μήνες τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια και απ´ότι φαίνεται από το 0,33% της συμμετοχής στην κινητοποίηση τους, μάλλον οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται περισσότερο από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους ότι έχει έρθει πράγματι η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε.

Εγώ πάντως πριν την έκδοση των εφαρμοστικών των νόμων μας ΚΥΑ θα τους καλέσω όλους σε καλόπιστο διάλογο αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς πράγμα που δεν επιθυμούμε….0,33% ποσοστό συμμετοχής….

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.