Πολιτικη & Οικονομια

Άνθρωποι και επιχειρήσεις στην εποχή της ΑΙ - Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την τεχνητή νοημοσύνη

Εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου - Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Google

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την τεχνητή νοημοσύνη - Εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου - Άνθρωποι και επιχειρήσεις στην εποχή της ΑΙ
Εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη θα πραγματοποιήσει ο ΣΕΒ © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την τεχνητή νοημοσύνη - Εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Ιουνίου - Άνθρωποι και επιχειρήσεις στην εποχή της ΑΙ

Εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη με τίτλο «Άνθρωποι και Επιχειρήσεις στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», θα πραγματοποιήσει ο ΣΕΒ τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 17:00.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και παράγουμε και η αλήθεια είναι πως είτε θα προσαρμοστούμε και θα την αξιοποιήσουμε είτε θα μείνουμε πίσω. Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ για να μείνει. Οι λύσεις ΤΝ προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε διαφορετικά πεδία.

Οι επιχειρήσεις που τις έχουν υιοθετήσει καταγράφουν πρακτικά οφέλη που περιλαμβάνουν: 17% υψηλότερα περιθώρια κέρδους, 13% υψηλότερη κερδοφορία, 12% εξοικονόμηση καυσίμων, 10% επιτάχυνση της διάθεσης προϊόντων στην αγορά, αύξηση μεριδίου αγοράς, βελτιωμένη εμπειρία πελάτη και αναβαθμισμένη παραγωγικότητα εργαζομένων. Ωστόσο, παραμένουν λίγες καθώς σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του BusinessPulse, δεν ξεπερνούν το 12% του συνόλου.

Η προσαρμογή δεν είναι δεδομένη και πρέπει να βασιστεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία ανθρώπων και επιχειρήσεων ώστε οι ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις και τα νέα εργαλεία που δημιουργούν νααποτελέσουν ευκαιρία για τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης αξίας.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒ για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο ΣΕΒ διευρύνει τις πρωτοβουλίες του με στόχο την εκπαίδευση και ενδυνάμωση ανθρώπων και επιχειρήσεων. Οι νεότερες δράσεις του περιλαμβάνουν:

 1. Ο Οδηγός του ΣΕΒ για την Τεχνητή Νοημοσύνη έχει στόχο να βοηθήσει τις Διοικήσειςτων ελληνικών επιχειρήσεων να κατανοήσουν σε πρακτικούς όρους την επίδραση της ΤΝ αλλά και τους πλέοναποδοτικούς τρόπους εισαγωγής εργαλείων ΤΝ στην καθημερινότητά τους. Εστιάζει:
 • στις πρακτικές αλλαγές που φέρνει η ΤΝ σε παραγωγικές διαδικασίες και διοικητικές λειτουργίες,
 • στις επιχειρηματικές ωφέλειες από την ενσωμάτωση λύσεων ΤΝ,
 • στις δυνατότητες αναβάθμισης της παραγωγικότητας και την ενδυνάμωση των εργαζομένων,
 • στη διαμόρφωση κατάλληλης στρατηγικής ΤΝ για τις ανάγκες τους,
 • σε προκλήσεις και κινδύνους που πρέπει να ζυγίσουν οι επιχειρήσεις στην πορεία.
 1. Ο Οδηγός για την Τεχνητή Νοημοσύνη θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση με τίτλο «Άνθρωποι και Επιχειρήσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στις 17:00, με τη συμμετοχή του Δρ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, και διακεκριμένων επιχειρηματιών και εμπειρογνωμόνων.Μεγάλοι Χορηγοί του οδηγού και της εκδήλωσης είναι οι Coca-Cola 3Eκαι Eurobank Digital Academy, και Χορηγοί οι COSMOTE, DIS, ELVIAL και YODIWO.
 2. AITalks: Σειρά συζητήσεων/videocasts με ειδικούς από τον ευρύτερο χώρο της ΤΝ.
 3. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τη Google, σε τρία επίπεδα:
 4. AIforall”: το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Google ως μέρος της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης που ανακοινώθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα.Περιλαμβάνει κατάρτιση εισαγωγικού επιπέδουκαι κατάρτιση για εξειδικευμένες ανάγκες στελεχών στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
 5. Νέα προγράμματα “Skills4Jobs”,τα οποία θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο σε νέες ειδικότητες και θα εμπλουτιστούν με ενότητες ΑΙ powered by Google.
 • Νέος κύκλος σεμιναρίων «Μαζί στη Γνώση», στο πλαίσιο της σύμπραξης ΣΕΒ-ΑLBA που θα προσφέρεται στα μέλη ΣΕΒ, με περιεχόμενο ΑΙ powered by Google.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.