Πολιτικη & Οικονομια

Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Οι ιστορικές αλλαγές στην Ελλάδα

Ο επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Λιβάνιος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

Νίκος Παναγιώτου - Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας αφιερωματικής σειράς «50 χρόνια Μεταπολίτευση» του podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου» που επιμελούνται οι Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος και Νίκος Σ. Παναγιώτου, οι καθηγητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συζητούν με τον Επίκουρο Καθηγητή Δημήτρη Λιβάνιο, τον ιστορικό κύκλο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Η μεταπολίτευση, η περίοδος που ξεκίνησε το 1974 με την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο καμπής στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Στη συζήτηση εξετάζονται τα βασικά γεγονότα και τις πολιτικές εξελίξεις που σημάδεψαν την εποχή αυτή, αναλύοντας τις αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Λιβάνιος προσφέρει πολύτιμες ιστορικές παρατηρήσεις  και επισημαίνει τους παράγοντες που συνέβαλαν στην εδραίωση της δημοκρατίας και στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής κουλτούρας. Αναλύει τις προκλήσεις και τις επιτυχίες της μεταπολίτευσης, καθώς και τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από αυτή την περίοδο για το μέλλον της χώρας.

Το πρώτο επεισόδιο προσφέρει μια εμπεριστατωμένη αναδρομή στην ιστορία της μεταπολίτευσης και αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή στη σειρά podcast, «50 Χρόνια Μεταπολίτευση» η οποία επιδιώκει να εξετάσει και να αναλύσει κρίσιμες στιγμές και προσωπικότητες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας μέσα από επιστημονικές και ιστορικές προσεγγίσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ