Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Κασσελάκη - Ανδρουλάκη για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας

Τι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια περί σχηματισμού «ισχυρής αντιπολίτευσης» μετά το πέρας των Ευρωεκλογών

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κασσελάκης-Ανδρουλάκης: Κόντρα για ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας - Τι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια περί σχηματισμού «ισχυρής αντιπολίτευσης» μετά το πέρας των Ευρωεκλογών

Αισιόδοξος ότι θα πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Action 24 και επανέλαβε ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη.

Είπε ακόμη: "Αν δούμε ένα ποσοστό πάνω από 20% θα είμαι πολύ ικανοποιημένος και είμαστε κοντά να το πετύχουμε. Αλλά μην ξεχνάτε ότι πριν από τρεις μήνες μας είχατε τελειωμένους. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει".

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει το καταστατικό του συνέδριο και θα ανοίξει τις πόρτες του

Επανέλαβε ότι κάνει άνοιγμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο που μπορεί στις 9 Ιουνίου να σχηματίσει μία ισχυρή αντιπολίτευση. Ωστόσο διευκρίνισε ότι "δεν πρόκειται να κάνουμε συμφωνίες σε επίπεδο αρχηγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει το καταστατικό του συνέδριο και θα ανοίξει τις πόρτες του. Η κομματική επετηρίδα δεν θα είναι παράγοντας, αντίθετα θα είναι η προσφορά και η αξιοκρατία".

Σε ερώτηση για την απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ όταν άκουσε ότι την επομένη των εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα τον πάρει τηλέφωνο απάντησε: "Η ειρωνική αντίδραση φανερώνει ανασφάλεια. Και δεν ταιριάζει σε μία μεγάλη παράταξη. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική. Όλοι ασχολούνται και χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, τον μόνο που δεν έχει πάρει ένα ευρώ από φόρους και το μόνο κόμμα που δεν έχει τραπεζικό δανεισμό. Στις 9 Ιουνίου θα έχουμε νωπή εντολή για να προχωρήσουμε στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο".

Για τον κ. Ανδρουλάκη είπε ακόμη ότι "δεν υπάρχει προσωπική χημεία και ούτε βούληση για συμφωνία κορυφής". Για την επίθεση που του έκανε ο πρωθυπουργός με προσωπικούς χαρακτηρισμούς απάντησε: " Η κατηγορία για αλαζονεία είναι τεράστια ειρωνεία να προέρχεται από εκείνον. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. Χαίρομαι που η παράταξη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα είναι εκείνη που εργαλειοποιεί την τοξικότητα. Μας έχουν πει βδέλλες, ανθέλληνες, εθνικούς μειοδότες, εμένα με είπε ο υπουργός του μάπα. Καιρός είναι αυτές οι καρέκλες να τρίξουν να καταλάβουν ότι δεν είναι τοπικοί άρχοντες είναι υπηρέτες".

Το βράδυ της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Attica, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι το βράδυ των εκλογών δεν προτίθεται να πάρει τηλέφωνο για σύμπραξη τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τι δίπολο του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη

«Πριν τις εκλογές τού ξίνιζε ο Τσίπρας. Τώρα του φταίω εγώ. Ε, ας μας πει τι θέλει; Θέλει να γίνει πρωθυπουργός; Ας το πει καθαρά. Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ας το πει στον κόσμο και ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη «υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό», αλλά και ένα κομμάτι που «αποτελεί πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να θυσιάσω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση», αλλά επανέλαβε το κάλεσμά του προς στελέχη που «σέβεται πολύ» να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ «ως τη νέα δημοκρατική παράταξη της χώρας», όπως είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα αναστηθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος που ήταν το 2015. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος, υπάρχουν άλλα κοινωνικά διακυβεύματα σήμερα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε άνοιγμα στον κόσμο της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΜέΡΑ25

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε άνοιγμα στον κόσμο της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΜέΡΑ25, επαινώντας, μάλιστα, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το κοινοβουλευτικό της έργο. «Μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Υπάρχουν πολλοί νέοι που κινητοποιούνται στην Πλεύση, στο ΜέΡΑ25. Και τους λέω ότι θα έχουν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι απογοητευμένο από την πολιτική. Και αυτός ο κόσμος είναι προοδευτικός. Τώρα πάμε να χτίσουμε την πολιτική αλλαγή και καλούμε αυτόν τον κόσμο να έλθει να προσφέρει», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Το μήνυμα ότι οι πολίτες «αυτή τη φορά έχουν πολλούς λόγους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ» έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ανδρουλάκης: Στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, αφού κάποιοι ήδη έχουν αποχωρήσει από αυτό το τραπέζι

«Η συζήτηση το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι “τι πήραμε, τι έχουμε”», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την επόμενη ημέρα της ευρωκάλπης επισημαίνοντας ότι «το κρίσιμο είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας του 41%». «Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο. Στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, αφού κάποιοι ήδη έχουν αποχωρήσει από αυτό το τραπέζι», υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης, εκφράζοντας την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή το μόνο χέρι που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο εξόδου από το Μαξίμου είναι του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε ότι απευθύνεται στη βάση της κοινωνίας και όχι σε «συγκολλήσεις κορυφής».

Απαντώντας στη φράση του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν προτίθεται να του τηλεφωνήσει μετά τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Αυτός ο άνθρωπος έχει μια ιδιότυπη ασυλία από τη Ν.Δ. και από την εγχώρια ολιγαρχία. Η επικοινωνιακή καταιγίδα χωρίς πολιτικούς όρους είναι πρωτοφανής στα πολιτικά ιστορικά της χώρας. Βολεύει αυτό το πρόσωπο –δεν θα πω πολιτικό– να ευτελίζει την αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σε χώρες όπου «ταλανίζεται η δημοκρατία στα ποιοτικά και θεσμικά της στοιχεία, οι κυβερνώντες θέλουν να επιλέξουν και τους αντιπάλους του. Σήμερα στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει αυτή την κατάσταση, για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν έχω είχα γράψει άρθρα υπέρ του Μητσοτάκη και σήμερα έκανα αντιπολίτευση, θα ήμουν ανέκδοτο», ενώ εκτίμησε ότι «η Ν.Δ. έχει επιλέξει αντίπαλο».