Πολιτικη & Οικονομια

Μνημόσυνο για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Oικογένεια στενοί συνεργάτες τίμησαν τη μνήμη του - Ποιοι παραβρέθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η οικογένεια και στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησαν τη μνήμη του στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Μνημόσυνο για τα 26 από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή τελέστηκε στη Φιλοθέη © Facebook/Kostas Karamanlis

Η οικογένεια και στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή τίμησαν τη μνήμη του στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Μνημόσυνο για τα 26 από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή τελέστηκε στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Φιλοθέη.

Παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Θεόδωρος Χαριτόπουλος.

Σε ανάρτησή του, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «φέτος είναι μια χρονιά με ξεχωριστό και έντονο συμβολισμό, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά από και την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας».

Σήμερα, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τιμήσαμε τη μνήμη του. Λιτά και δωρικά,...

Posted by Kostas Karamanlis on Tuesday, May 21, 2024

Η ανάρτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Σήμερα, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τιμήσαμε τη μνήμη του. Λιτά και δωρικά, ακριβώς όπως πορεύτηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την Πρώτη Σερρών ως το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ιδιαίτερα φέτος, είναι μια χρονιά με ξεχωριστό και έντονο συμβολισμό, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αλλά από και την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Της μεγάλης παράταξής μας, που ίδιος οραματίστηκε, ώστε να ενώσει όλους τους Έλληνες και να γυρίσει σελίδα η χώρα μας, αφήνοντας πίσω τη διχόνοια και τον διχασμό.

Ένας άθλος για το ιστορικά δεδομένα της εποχής, που τον πέτυχε με προσωπικές θυσίες, συντεταγμένη προσπάθεια και γνήσιο πατριωτισμό.

Γι' αυτό εξάλλου το αποτύπωμά του στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας παραμένει ως σήμερα ακμαίο και ανεξίτηλο.

Φεύγοντας από το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια, ενός άλλου μεγάλου, του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, που έλεγε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μία ζωντανή σύνοψη των αρετών του Ελληνισμού. Στη σταδιοδρομία του έδειξε ότι ξέρει να μειώνει τους κινδύνους και να επαυξάνει τα εθνικά οφέλη. Τον ευχαριστώ και ως Έλλην και ως φίλος».

Πράγματι, οι Έλληνες τον ευχαριστούμε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.