Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Ευρωεκλογές: Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία

Το κάλεσμα - μήνυμα του πρωθυπουργού από την Κοζάνη

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα για τις Ευρωεκλογές από την Κοζάνη και η συνάντησή του με εκπροσώπους συνεταιρισμών στο Βελβεντό © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις Ευρωεκλογές 2024 από την περιοδεία του στην Κοζάνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του σε όλη τη χώρα ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Από την Κοζάνη, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και το τελευταίο που χρειάζεται είναι η πολιτική αστάθεια.

«Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία στις ευρωεκλογές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στα Σέρβια Κοζάνης και πρόσθεσε: «Το τι θα συμβεί στην Ευρώπη από τις 10 Ιουνίου και μετά έχει πολύ μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει τελικά στην πατρίδα μας. Άρα, το μήνυμα που θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι μία αδιάφορη διαδικασία. Είναι μία διαδικασία στην οποία πρέπει να στείλουμε στην ευρωβουλή τους καλύτερους. Και, ναι, έχει μεγάλη σημασία για εμένα, ως πρωθυπουργός αλλά και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να πηγαίνω στις Βρυξέλλες γνωρίζοντας ότι είμαι ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος όλης της Ε. Ευρώπης. Μας δίνει πρόσθετη διαπραγματευτική δυνατότητα για να μπορούμε να διεκδικήσουμε την επόμενη πενταετία ακόμα περισσότερα από τις Βρυξέλλες». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη σε συνάντηση με πολίτες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα για τις Ευρωεκλογές από την Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με πολίτες © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Κοζάνη: Από τις Ευρωεκλογές θα βγουν συμπεράσματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι από τις Ευρωεκλογές θα βγουν και συμπεράσματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την εγχώρια πολιτική σκηνή και παρατήρησε: «Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, γιατί δεν ψηφίζουμε για βουλευτές και για πρωθυπουργό. Αυτό το ζήτημα το λύσαμε στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Όμως, προσέξτε, τι συμβαίνει. Έρχεται η αντιπολίτευση, σύσσωμη, και αντιπολίτευση από τα δεξιά μας και η αντιπολίτευση από τα αριστερά μας και λέει ένα πράγμα, στείλτε μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτή την κυβέρνηση. Να αμφισβητηθεί, δηλαδή, η πολιτική σταθερότητα για να οδηγηθούμε, ενδεχομένως, σε κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις, τις οποίες μόνο αυτοί μπορεί να έχουν στο δικό τους στο μυαλό. Εγώ, λοιπόν σας λέω σήμερα ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια. Η κυβέρνηση αυτή έχει μία ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση. Έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών, έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας και θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών το μήνυμα της πολιτικής ισχύος της Νέας Δημοκρατίας να είναι δυνατό. Για αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια όλων». 

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον αγροτικό κόσμο από το Βελβεντό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε και στο Βελβεντό, όπου επισκέφτηκε συνεταιρισμούς τους οποίους χαρακτήρισε «εξαιρετικούς», υπογραμμίζοντας ότι «είναι το μοντέλο αγροτικού τομέα το οποίο εμείς πρεσβεύουμε, τη συνεργασία, την ποιότητα, την εξωστρέφεια, αλλά κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν στις Βρυξέλλες για να στηρίξουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».

Σε άλλο σημείο της περιοδείας του, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και την υψηλή γέφυρα Σερβίων, είδε τα έργα αποκατάστασης πού είναι σε εξέλιξη και τόνισε πώς μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί υπήρξε άμεση παρέμβαση, τώρα γίνεται μία ολιστική μελέτη και δήλωσε πως ό,τι χρειαστεί να γίνει για τη γέφυρα θα το κάνει η κυβέρνηση, ώστε οι κάτοικοι των Σερβίων και όλα τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή να έχουν τη γρηγορότερη και την ευκολότερη πρόσβαση στην Κοζάνη.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τα συνεταιριστικά και συνεταιρικά σχήματα - το ξέρετε εξάλλου - σε πολλά επίπεδα. Και δεν θα κουράζομαι να λέω ότι αυτό είναι το μέλημα και άμα δείτε τα στοιχεία τού πόσοι αγρότες μας συνεργάζονται, συνεταιρίζονται σε σχέση με την Ευρώπη, είμαστε πολύ χαμηλά, οπότε θέλουμε πάντα να αναδεικνύουμε πρότυπα καλής συνεργασίας. Και νομίζω ότι εσείς δείχνετε και σε αυτόν τον τρόπο τον δρόμο, συνεργαζόμαστε πολύ καλά», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών τέθηκαν τα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με το κόστος παραγωγής, έχουμε κάθε λόγο γιατί θέλουμε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας να είναι ανταγωνιστικοί. Κάναμε μία αρκετά γενναία κίνηση με τη ΔΕΗ, με δική μου προσωπική παρέμβαση, για να μπορούμε να δώσουμε μακροχρόνια καλές τιμές στο ρεύμα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή, η ενεργητική προστασία των καλλιεργειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αποζημιώσεις που χορηγεί ο ΕΛΓΑ. «Για τον ΕΛΓΑ αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί προφανώς οι εισφορές δεν κάλυψαν το σύνολο των ζημιών. Δαπανήσαμε πάνω από 500 εκατομμύρια πρόσθετα για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε αγρότες από φυσικές καταστροφές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1f8awdztg1d)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.