Πολιτικη & Οικονομια

Χάνει την έδρα στο εκλογοδικείο ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσιος

Μετά από ένσταση που υπέβαλε ο συνυποψήφιός του από το ίδιο κόμμα Αθανάσιος Σταυρόπουλος.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάνει την έδρα στο εκλογοδικείο ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσιος
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα Δημοκρατία: Χάνει την έδρα στο εκλογοδικείο ο βουλευτής Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος

Χάνει τη βουλευτική του έδρα ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννης Γιάτσιος μετά από ένσταση που υπέβαλε ο συνυποψήφιός του από το ίδιο κόμμα Αθανάσιος Σταυρόπουλος.

Η ένσταση του κ.Σταυρόπουλου βασίστηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εκείνα εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ο κ.Γιάτσιος σύμφωνα με την ένσταση δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα από το ΔΣ τέτοιου είδους εταιρείας και έτσι το εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση.

Αναβολή για τις ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Ακόμη, το Εκλογοδικείο ανέβαλε την εξέταση δύο ενστάσεων κατά βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών», καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα σε βουλευτές του εν λόγω κόμματος.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης, είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου, ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη Β' Θεσσαλονίκης), πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη.

H δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας, κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των «Σπαρτιατών» Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.