- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε μήνυση κατά του γερμανικού κράτους
Για την απαγόρευση εισόδου - Ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο για την Παλαιστίνη
Γιάνης Βαρουφάκης: Μήνυση κατά του γερμανικού κράτους κατέθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Επιφυλάσσεται να απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Μήνυση στο γερμανικό κράτος κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως αναφέρεται από το ΜέΡΑ25, «μόνη τροχοπέδη στον κατήφορο του γερμανικού κράτους προς τον ολοκληρωτισμό οι αγωγές κι οι αγώνες κατά της ανομίας και της καταπάτησης βασικών ελευθεριών».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η πρωτοφανής απόφαση των γερμανικών αρχών τον περασμένο Απρίλιο να απαγορεύσουν στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο αλλά και κάθε πολιτική δραστηριότητα ήταν μόνο η αρχή. Συνέχεια είχαν οι εξωφρενικές παραβιάσεις κάθε αρχή του κράτους Δικαίου, σε μια Ευρώπη που βουλιάζει όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό.
Αφού δεσμεύτηκαν στον δικηγόρο του γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι θα απαντούσαν εγγράφως σε τρία εύλογα ερωτήματα (Ποια αρχή εξέδωσε την απαγόρευση; Πότε; Με ποιο σκεπτικό;), οι γερμανικές αρχές τελικά απάντησαν πως… δεν θα απαντήσουν επικαλούμενες λόγους «εθνικής ασφάλειας» και επειδή οι τυχόν απαντήσεις θα υπονόμευαν την «ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών ασφάλειας που εμπλέκονται στην υπόθεση».
Με άλλα λόγια, ο Μητσοτακισμός έχει πλέον επεκταθεί σε δήθεν ευνομούμενες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά των οποίων οι αρχές πλέον όχι μόνο παραβιάζουν βασικές ελευθερίες αλλά, στο δρόμο που χάραξε ο Κ. Μητσοτάκης, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το δικαίωμα του πολίτη να γνωρίζει γιατί κατηγορείται, γιατί παρακολουθείται, γιατί του απαγορεύεται η πολιτική δραστηριότητα και η ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μπροστά σε αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση της γερμανικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και ύστερα από διαβουλεύσεις με το ΜΕΡΑ25 Γερμανίας και τη νομική του ομάδα στη Γερμανία, ο Γιάνης Βαρουφάκης μηνύει τις γερμανικές αρχές στα γερμανικά δικαστήρια και επιφυλάσσεται να απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά, για καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και συκοφαντική δυσφήμιση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει την 12η Απριλίου στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη – εκδήλωση που διοργανώθηκε από το MEΡA25 Γερμανίας, την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη και άλλες οργανώσεις με στόχο τον διάλογο για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εξασφαλιστούν ίσα πολιτικά δικαιώματα για όλες και όλους μεταξύ του Ιορδάνη Ποταμού και της Μεσογείου. Μην αντέχοντας το γεγονός ότι το ΜΕΡΑ25 συνδιοργάνωσε το Συνέδριο για την Παλαιστίνη με Εβραίους συντρόφους, κάτι που καθιστά γελοία την κατηγορία περί αντισημιτισμού, οι γερμανικές αρχές προέβησαν σε βίαιη καταστολή του Συνεδρίου και στη γνωστή απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη.
Με την επίκληση της «εθνικής ασφάλειας» για να δικαιολογήσουν της κατρακύλα τους προς τον ολοκληρωτισμό, και την πλήρη στήριξη του «δικαιώματος» του Ισραήλ να συνεχίζει ανενόχλητο την γενοκτονία των Παλαιστίνιων, οι γερμανικές κρατικές αρχές κατήργησαν, επί της ουσίας, τόσο το γερμανικό κράτος Δικαίου όσο και την πιο σημαντική αρχή της ΕΕ – την ελευθερία μετακίνησης και πολιτικής δραστηριότητας Ευρωπαίων πολιτών σε κάθε γωνιά της.
Το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καλεί κάθε πολίτη να συμπαραταχθεί κατά της αυθαίρετης, ολοκληρωτικής και βάναυσης επίκλησης της «εθνικής ασφάλειας» ώστε να καταργηθούν βασικά πολιτικά δικαιώματα που οι λαοί της Ευρώπης μάτωσαν για να κατακτήσουν. Εν τέλει, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια των πολιτών, στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όσο η απώλεια των βασικών μας δικαιωμάτων!».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.